kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Karar verme noktasına gelindi"

Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde artık bir karar verme noktasına gelindiğini, nihai kararın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi'nin 16'ncı toplantısına katılmak üzere Belgrad'a hareketinden önce Esenboğa havalimanında bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gayet açık ve şeffaf bir şekilde bir istişare sürecinin devam ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın "haklı ve doğru olarak" sadece AKP yetkilileriyle değil sivil toplumda önemli kuruluşların temsilcileriyle de görüştüğünü belirten Gül, "Bildiğiniz gibi birçok anketler yapıldı, halkın görüşü ortaya çıktı milletvekilleriyle tek tek görüştü. Partimizin en yetkili organını görüşlerini açıkça aldı. Şimdi artık bir karar verme noktasına gelindi denebilir" dedi.

Adaylık konusunda sürecin zaten belli olduğunu kaydeden Gül, "Aday gösterme süreci zaten başlamıştır, çalışmaktadır. Dolayısıyla nihai kararı tabi ki kendisi verecektir. Partimiz, arkadaşlarımız kendisinin vereceği nihai kararın arkasındadır" diye konuştu.

(ANKA)