kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Selülit kabusuna bahar elveda deyin!

Yaz öncesinde kadınların ilk kabusu kilosu, ikinci kabusu ise kurtulması bir hayli zor olan selülitleridir. Ancak birçok kadının sandığının aksine, sadece kremlerle bu portakal kabuğu görünümünden kurtulmak mümkün olmaz. Kremler destekleyici olarak kullanılmalı, beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını değiştirmek esas alınmalıdır. 'Hızlı ve etkili bir şekilde selülitten nasıl kurtulurum?' diyorsanız; ülkemizde de uygulanan tüm yöntemler burada..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Selülit kabusuna bahar elveda deyin!
KLASİK YÖNTEMLER
LPG UYGULAMASI
Portakal kabuğu görüntüsünü 15 seansta yok eden bu cihaz, lenf akımının ve kan dolaşımının düzenlenmesine dayanıyor. Doku arasında biriken sıvının idrar yoluyla dışarıya atılması sağlanarak ödem çözülüyor. LPG uygulanırken tüm vücudu saran özel bir çorap giyiliyor. Çorabın kaygan yapısı sayesinde vücuda homojen bir uygulama yapılıyor.

CACİ MASAJ CİHAZI
Londra'da 10 yıldır kullanılan bu cihaz Türkiye'de de çok ilgi görüyor. Özel ütü başlığı yardımıyla, kendine özgü masaj tekniği, birikmiş yağ kütlelerini dağıtarak vücuttan atılımını sağlıyor. Makine yardımıyla vücuda bir mikro akım veriliyor ve böylece kaslar sıkışıyor, doku toparlanıyor. Kaslar çalıştıkça sıkışmış toksinler vücuttan atılıyor. 10-15 seans sonrasında incelme ve sıkılaşma başlıyor. Cilt kalitesinde artış sağlanıyor, popo düşüklüğü ortadan kalkıyor, selülit tamamen yok oluyor ve kaslar güçleniyor.

KARBOKSİTERAPİ
Yöntemin çıkış noktası, 'bir ortamın oksijensiz bırakılmasının o ortamdaki yağ dokusunun azaltılmasını tetiklemesi'dir. Cildin altına ince bir iğne aracılığıyla karbondioksit gazının verilmesi; öncelikle o bölgeye kan akışını hızlandıran, daha da önemlisi dolaşımı düzenleyen bir mekanizmayı tetikliyor. Bu sayede kanın birinci görevi olan oksijen taşıma işlemi başlıyor. Karbondioksit verilen bölgeye gelen kanın bu bölgedeki karbondioksiti alıp yerine oksijen bırakmasıyla yağ hücrelerinde yağ yakımı başlatılıyor. Karboksiterapi özellikle LPG ile desteklendiğinde mükemmel bir selülit tedavisine, bölgesel zayıflamaya ve sıkılaşmaya olanak sağlıyor.

KIZILÖTESİ IŞINLAR
Kızılötesi ışın veren bir makinenin altında sorunlu bölgelere, makineden ışın verilmesini sağlayan bantlar yapıştırılıyor. Kas canlandırma etkisi olan bu makine lokalize yağları azaltıyor. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan kızılötesi ışınlarla tedavi için 15 seans öneriliyor.

LİPOLİZ
Tüm dünyada uygulanan ve FDA onayı alan yöntemin en önemli özelliği spor ve diyetle yakılamayan, bölgesel ve kalıcı yağ depolarının erimesini sağlamak. Yağları yakarken yerleşmiş selülitleri tedavi eden yöntem; yağ hücrelerinin kalıcı olarak küçültülmesi ve yok edilmesi anlamına geliyor. Soya yağından elde edilen maddenin sorunlu bölgelere enjekte edilmesiyle uygulanan Lipoliz, minimum dört seans sonra selülitlerde gözle görülür bir azalma sağlıyor.

MEZOTERAPİ
Selülit tedavisinin yanı sıra saç dökülmesi ve cilt yaşlanması için de tercih ediliyor. Bacak, popo, karın ve kollara enjeksiyon ile düşük dozlarda bitkisel kökenli ilaç karışımları veriliyor. 15 dakikada bir seans bitiyor. Uygulama sonrası güneşe çıkmak sakıncalı olacağı için hazirandan önce uygulanması tavsiye ediliyor.

OZON TERAPİ
Yumurta şeklindeki bir kabın içinde gerçekleşen terapide ozon buharı derinin altına inerek selülit hücrelerinin oksijenle dolmasını sağlıyor. Kan dolaşımı hızlanıyor ve selülitli bölgeler harekete geçiyor. İdrar yoluyla toksinlerin atılımı sağlanıyor. Yöntemin mezoterapi ile birlikte uygulanması tavsiye ediliyor.

MASAJ TEDAVİSİ
Sorunlu bölgelerde uygulanan masajla, önemli noktalardaki dolaşımın hareketli hale gelmesi sağlanıyor. Bu nedenle profesyonel bir kişinin yapması gerekiyor.

ULTRASON TEDAVİSİ

Bu yöntem ses dalgaları vibrasyon etkisi ile selüliti parçalama ve idrar yoluyla atılma esasına dayanıyor. Ultrason plakalarına jel sürülüyor. Selülitli bölgelere bu plakalar yerleştiriliyor. Ses dalgası derin ve yüzeysel yağları parçalayarak, o bölgenin incelmesi sağlanıyor.

İĞNESİZ MEZOTERAPİ
İyonize edilmiş ilaçların, elektriksel olarak yüklenerek elektroporasyon teknolojisi ile dokulara yedirilmesiyle gerçekleşiyor. Diğer yöntemlere göre tedavi süresini kısaltan uygulama ayrıca cilt çatlakları, güneş sonrası lekeler ve anti-aging amaçlı tedavilerde de kullanılıyor.

LIPODISSOLVE
Vücutta yağ bulunan bölgelere iğnelerle soya enjekte edilmesiyle gerçekleşen, 'yağ çözülmesi' anlamına gelen Lipodissolve yöntemi, mezoterapinin daha geliştirilmiş bir şekli. Lokal olarak yerleşmiş yağ ve selülit depolarını hedef alan yöntem, yağları oksitleyerek hücre metabolizmasını hızlandırarak çalışıyor. En az dört haftalık bir tedavi uygulanması gerekiyor.

VACU STYLER
Uzay bilimcileri, doktorlar ve kozmetologlar ile işbirliği içinde yıllarca süren araştırmalar sonucunda geliştirilen cihaz; vücudu toksinlerden arındırarak, yağ çözerek ve sıkılaşma sağlayarak selülite çözüm sağlıyor. Negatif ve pozitif atmosfer basınçları basınç ve çekim gücü ile işleyişini sağlayan yöntem, alçak basınç sırasında bacaklara kan ve oksijen pompalıyor. Yüksek basınç sırasında ise kirli kan ve toksinler damarlar ve lenf kanalları aracılığıyla dışarı atılıyor.

SLIDE STYLER
Bu çihaz; bir kumanda aletinden ve bu aletin ek parçalarından oluşuyor. Bandajlar; ayakların, bacakların, kalçaların, göbeğin veya yağ fazlası varsa kolların etrafına sarılıyor. Basınçlı hava üreten Slide Styler, havayı ayak uçlarından baldırlara, popoya ve kalçalara ulaşıyor. 30 dakikalık seansla şişlikler azalıyor ve hafiflik hissi oluşuyor. Yerleşmiş selülitler için önerilen tedavi süresi 15-20 seans.

SPM VACUPRESS
Vakum uygulamasına dayanan yöntemle, şekillendirme ve sıkılaştırma cihazı hücreleri aktive ederek, dokunun derinliğindeki enerjiyi açığa çıkarıyor. Yağları çözerek cildin sıkılaşmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlayan cihaz; bacak, basen, bacak içi, karın, mide, kol, göğüs, yüz ve dekolte bölgelerinde uygulanabiliyor.

SONO CARE
Yerleşmiş yağlar, selülitler, problemli bölgeler, basen ve kalça çıkıntıları için mucize niteliğindeki ultrason yöntemi Sono Care ümitsiz durumlarda bile başarılı sonuçlar sağlıyor. Derinin ultrasona maruz kalması sonucu metabolizma aktif hale gelerek atık maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor. Bu işlem sonucunda deri sıkılaşıyor, deri altındaki yağlar vücuttan atılıyor, mikro masajla selülit ve basen sorunları başarılı bir şekilde çözümleniyor. (MARIE CLAIRE)