kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yabancıyı 'ucuz' yazlıkla tavladık

FURKAN ALP
Realty World İş Geliştirme Başkanı Eric Bjondegand, İskandinav yatırımcıların Portekiz ve İspanya yerine artık Türkiye'de emlak yatırımlarına odaklandıklarını söyledi. Bjondegand'a göre Türkiye emlak yatırımları için hala çok ucuz..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Yabancıyı 'ucuz' yazlıkla tavladık
Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesini dikkatle takip eden yabancı yatırımcılar özellikle gayrimenkul yatırımları ile Türkiye'ye adeta akın ediyor. Son yıllarda yabancı yatırımcı açısından cazibe merkezi olmaya başlayan Türkiye, gayrimenkul sektöründe yeni fırsatlar sunarak, yabancıların yurtdışı emeklilik ve tatil evi konsepti için öncelikli tercihleri arasında yer almaya başladı. ABD'li Realty World gayrimenkul şirketinin İş Geliştirmeden Sorumlu Başkanı Eric Bjontegand, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında güçlü altyapısı ve cazip fırsatları ile yabancı yatırımcılar için çekim merkezi olduğunu söyledi. Realty World'ün 2'nci kuruluş yıldönümü için Bodrum ofisini ziyarete eden Bjontegand, Türkiye'nin son yıllarda geçirdiği değişim ile yabancı yatırım açısından Avrupa'nın bir çok ülkesini geride bıraktığını belirtti. Önümüzdeki yıllarda da gayrimenkul sektörünün mortgage sisteminin işlerlik kazanmasıyla büyümeye devam edeceğini ifade eden Bjontegand, İskandinav yatırımcıların tatil evi ve / veya emeklilik evleri için öncelikli olarak Türkiye'yi tercih ettiğini kaydetti.

İskandinavların tercihi Türkiye
İskandinav yatırımcıların özellikle Norveçlilerin Portekiz ve İspanya yerine Türkiye'ye yöneldiklerine dikkat çeken Bjontegand, son dönemlerde 9 bin 100 Norveçli yatırımcının Türkiye'den gayrimenkul satın aldığını vurguladı. Ege ve Akdeniz sahillerinin bireysel yatırımcılar tarafından tercih edildiğini söyleyen Bjontegand, İstanbul'un ise Avrupa kentleri arasında yükselen bir değer olduğunun altını çizdi.

Avrupa'da büyümek için geldik

İstanbul'un ticari gayrimenkul yatırımları ile dünyanın en büyük şehirleri ile yarışan bir metropol olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Bjontegand, benzer bir süreci ABD'de bulunan San Diego şehrinin de yaşadığını bildirdi. Bjondegand, arsa fiyatlarının yabancı yatırımcıların satın almalarıyla yükseliş trendine girdiğini dile getirerek, "İstanbul ve Türkiye emlak açısından hala çok ucuz. Yabancı yatırımcının ilgisi katlanarak devam edecek" dedi. ABD'de 900'ü aşkın ofisi ile emlak sektöründe hizmet veren Realty World'ün Avrupa'da büyümek için Türkiye'yi önemli bir fırsat olarak gördüğüne işaret eden Bjondegand, "Yatırım için gözlerimizi tamamen açtık" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları