kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Salamanca CEO'su Martin Bellamy (solda), Modernist projesi için toplam 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Duruman (sağda) ise gelecekte Avrupa'da da çeşitli projeler geliştirebileceklerini kaydetti.

'Salamanca ile 5 yılda 10 yeni proje yapacağız'

MENEKŞE ATASELİM
9 ülkede faaliyet gösteren İngiliz gayrimenkul yatırımcısı Salamanca, Yeşil İnşaat ile ortak oldu. 'Yeşil-Salamanca' isimli yeni bir şirket kurduklarını belirten Salamanca CEO'su Bellamy, '5 yılda 10 yeni proje geliştireceğiz' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
'Salamanca ile 5 yılda 10 yeni proje yapacağız'
Yeşil İnşaat, İngiltere'nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Salamanca Group ile ortaklık anlaşması imzalayarak Yeşil-Salamanca isimli yeni bir şirket kurdu. Dünyada 9 ülkede faaliyet gösteren ve toplam 5 milyar dolarlık bir yatırım fonunun yöneticisi durumunda olan Salamanca'nın yüzde 50'sine ortak olduğu şirketin Türkiye'deki ilk yatırımı ise Yeşil İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü'nde inşa ettiği Modernist.

Fiyatların yüksek olması normal
Modernist için 1 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirten Salamanca CEO'su Martin Bellamy, projenin bulunduğu bölge açısından yenileyici bir özellik taşıdığını ve 10 bin konutluk bir yaşam alanı üreteceklerini söyleyerek gelecek 5 yılda 10 projeye imza atmayı planladıklarını kaydetti. 3 senedir Türkiye pazarını gözlemlediklerini ve yatırım fırsatı kolladıklarını belirten Bellamy, asıl hedeflerinin 2.5 yıl içinde kurdukları şirketi halka açmak olduğunu söyledi. "Gelecekte şu kadar yatırım yapacağız gibi bir şey söyleyerek limit koymak istemiyoruz. Gelecek 3 yıl için 3 milyar dolar öngörebiliriz ancak istikrar devam ederse daha fazlası da olabilir" diyen Bellamy, Türkiye'nin yabancı yatırımcı açısından cazip bulduğunu belirtti. İstanbul'da arsa fiyatlarının Avrupa'nın gözde merkezleriyle yarışır duruma geldiğine de değinen Bellamy, "Bu durum hiç de şaşırtıcı bulmuyorum. Benim için sürpriz değil. İstanbul o kadar güzel bir şehir ki, rahatlıkla Avrupa'nın en güzel 10 şehri sıralamasında ilk 10'un zirvesine oynar. O nedenle bu şehrin cazibe merkezi olan noktalarda fiyatların çok yükselmesi normal" dedi. Bellamy, şöyle devam etti: "Burada Londra ile kıyaslanınca önemli olan şey inşaat maliyetinin daha düşük olması. İlginç olan da şu: Londra'da arsa da, maliyet de, konut da pahalı. Ama Türkiye'de arsa pahalı, maliyet ucuz, konut yine pahalı. Bu da kazanç açısından buraya gelmemizde etken oldu."