kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Soyak, orta sınıfa 812 ev yapıyor

Soyak'ın Kartal'da orta sınıfa yönelik olarak inşa ettiği projesi Evreka'da 48 metrekarelik dairelerin fiyatı 100 bin YTL. Mayıs 2009'da tamamlanacak projede peşinatlar ise 25 bin YTL'den başlıyor..
Soyak, Kartal'daki yeni konut projesi Evreka'yı satışa çıkardı. Latince'de 'buldum' anlamına gelen Evreka, orta sınıfa hitap eden 'alınabilir fiyatlarla ihtiyaçlara karşılık veren' bir proje olarak lanse edildi. 30 dönümlük bir alanda inşa edilen 8 blok ve toplam 812 daireden oluşan Evreka'da daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. Konut büyüklüklerinin 48'den 100 metrekareye kadar yükseldiği projede fiyatlar ise 100 bin ve 200 bin YTL arasında değişiyor. Soyak'ın proje lansmanının yapıldığı pazartesi gününden itibaren 15 Nisan'a kadar kampanya fiyatları ile satacağı projede vadeler 120 aya kadar uzayabilirken vade farkı da yüzde 1'den başlıyor. Evreka'daki konut taksitlerinde alt sınır 800 YTL olarak hesaplanıyor ve peşinat oranı da 25 bin YTL'ye kadar iniyor.

Mayıs 2009'da teslim edilecek

Radye temel ve tünel kalıp sistemi ile inşa edilen projede 24 saat özel güvenlik, açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, bisiklet parkurları ve park alanları ile otoparklar yer alacak. Soyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel, Mayıs 2009'da teslim edileceği açıklanan projenin tanıtım toplantısında şunları söyledi: "İstanbul'daki arazi fiyatları çok yükseldi; biz de uygun fiyatlı arsalara yöneldik. Sektör yüksek fiyatlı arsalara talep göstermiyor; o nedenle fiyatlar yakın zamanda düşüş eğilimine girecektir. Yaklaşık 6 aydır tavan fiyatlarında bir iniş gözlemliyoruz." Türkiye'nin her yıl 600 bin yeni konuta ihtiyaç duyduğunu kaydeden Çamlıbel şöyle devam etti: "Türkiye'nin yeni ve nitelikli konutlara ihtiyacı var. Kurumsallaşmış, köklü, finansal yanı güçlü firmaların konutları önümüzdeki 10 yıl boyunca tercih edilecektir. Bu yıl için planladığımız bazı projeleri 2008'e erteledik ama Evreka alınabilir fiyatlarla ihtiyaçları karşılayacak bir proje. 2008'de İstanbul Avrupa yakasında yeni bir projeye başlayacağız. İzmir'deki 2 bin konutluk arsada inşa edilecek projemiz ise yıl sonunda veya 2008 başında satışa çıkacak. Konut talebinin yüksek seyredeceğini tahmin ediyoruz."

Evreka'nın künyesi

* Firma: Soyak
* Yer: Kartal
* Arazi büyüklüğü: 30 dönüm
* Konut sayısı: 812
* Konut büyüklüğü: 48-100 metrekare
* Fiyat: 100 bin-200 bin YTL