kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yeni satışa çıkan TOKİ evleri

Yeni Haber
Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı tarafından yurt çapında gerçekleştirilen konut seferberliği kapsamında, dar gelirli ailelere satılmak üzere konut satışları sürüyor.

Konut seferberliği kapsamında Sinop'ta 41 konutun 'açık satış usulü' satılacağı bildirildi.

TOKİ'nin resmi web sitesinde yapılan açıklamada, "Yoksul gruplarında peşinatsız 240 ay vade ile alt gelir gruplarında ise 4 bin YTL'den başlayan peşinatlarla ve 180 ay vade ile 250 YTL'den başlayan taksitlerle satış yapılmakta ve ayrıca bu taksit ödemeleri konut tesliminden sonra başlamaktadır. Diğer sosyal konutlar yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25, yüzde 40 peşinat, 96, 108, 120 ay vadeli olarak satışa sunulacaktır." denildi.

Sinop'taki 41 konut için vatandaşların 29-06-2007 tarihine kadar başvurabileceği kaydedildi.

YOKSUL VE ALT GELİR GURUBU İÇİN SAKARYA'DA 800 KONUT SATIŞA ÇIKARILIYOR

Sakarya'da alt gelir gurubu ve yoksullar için 800 konut satışa çıkartılıyor. Başvurular 7-13 Mayıs 2007 tarihleri arasında yapılacak.

Satışa çıkan konutlardan yoksullara peşinatsız 240 ay vade, alt gelir gruplarına da 4 bin YTL'den başlayan peşinatlarla 180 ay vade ile ödeme kolaylığı sağlanacak.Yoksullar ve alt gelir grubu evlerine taşınana dek taksit ödemeyecekler.

Bu grupta bulunanlar, aylık 250 YTL'den başlayan taksitleri, anahtar teslimini takip eden aydan itibaren ödenmeye başlayacak. Orta gelir grubu için üretilen konular da yüzde 10-15-25-40 peşinat ve 96-108-120 ay vade seçenekleriyle satışa sunulacak.

TOKİ'NİN ŞANLIURFA'DA YAPTIĞI 560 KONUT SATIŞA SUNULDU

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Şanlıurfa'da 'orta gelirli' vatandaşlar için inşa edilen toplam 576 adet konut, kura yöntemiyle satışa sunuldu.

Akabe mahallesinde 146 metre kareden (3+1 oda) oluşan konutların 119 bin 700 YTL'den satıldığı uygulamada, peşin ödeme yapmak isteyenlere yüzde 15 indirim uygulanıyor. Kampanyaya katılmak isteyenlerin konut bedelinin en az yüzde 10, 15, 25 veya 40'ı oranında peşinat ödemesi gerekiyor.

Yüzde 10'luk peşinatı ilgili banka şubesine yatıranlar 96 ay boyunca, aylık 1122 YTL tutarında taksit ödeyecek. Konut bedelinin yüzde 15'ini peşin yatıranlar 108 ay boyunca 942 YTL, yüzde 25'ini yatıranlar ise 120 ay boyunca ayda 748 YTL taksit yatıracak. Konut bedelinin yüzde 40'ını peşinat olarak ödeyenlere ise yüzde 10 indirim uygulanacak.

Alt gelir grubu için inşa edilen 83,6 metre karelik, (2+1 oda) konutlar ise 61 bin 500 YTL'den satışa sunuldu. Şehit aileleri, malul, dul ve yetimler ile gazilere öncelik tanınacak bu uygulamada; 4 bin YTL'lik peşinatın ilgili banka şubesine yatırılmasının ardından konut almaya hak kazananlar, 180 ay boyunca aylık 319'ar YTL taksit ödeyecek.

Alt gelir grubuna ait konutlara talip olanlarda, ''kendisi, eşi veya bakmakla yükümlü olduğu çocukları üzerine tapulu ev bulunmaması, 30 yaşından küçük olmaması ve aylık hane halkı gelirinin en fazla 840 YTL olması'' gibi şartlar aranıyor.

Kura yöntemiyle satışa sunulan konutlar için başvurular 16 Nisan-4 Haziran 2007 tarihleri arasında kabul edilecek. Uygulama kapsamında konut belirleme kurası 11 Haziran'da çekilecek. Konut almaya hak kazananlara teslimat sözleşme tarihinden itibaren 20 ay içerisinde yapılacak.

EDREMİT'TE TOKİ'NİN YAPTIĞI KONUTLAR İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılmakta olan konutlar için kayıt işlemleri başladı.

İbrahimce Mahallesi'nde alt gelir grubu konut projesi kapsamında müracaat duyurusu yayınlanan toplu konut kayıtlarında son günün 11 Mayıs 2007 olduğu açıklandı. Alt gelir gurubu için 252 adet F tipi, normal gelir grubu için sosyal konut adı altında 160 adet Y tipi konut inşa edileceği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kayıtların bizzat yapılması ve başvuru şartlarının tamamının yerine getirilmesi gerektiği vurgulandı. Alt gelir grubu için düşünülen F tipi konutlar 85 metrekare alanda iki oda ve bir salon olup ortalama fiyatı 62 bin 200 YTL. Bunlar için 4 bin YTL peşinat alınıyor ve 180 ay 323 YTL başlangıç taksidiyle fiyatlandırılıyor.

Sosyal konut olarak yapılacak Y tipi konutlar ise 130 metrekare alana sahip. Ortalama fiyatları 105 bin 250 YTL. Ayrıntılı bilgi, Edremit Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden, belediyenin resmi internet sitesi www.edremit.bel.tr'den ya da TOKİ'nin sitesi www.toki.gov.tr'den alınabiliyor.

KÜTAHYA'DA YENİ TOPLU KONUTLAR...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Kütahya'da yaklaşık bin 500 konut daha yaptırılacağı bildirildi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, düzenlediği basın toplantısında, TOKİ tarafından kentte daha önce yaptırılan bin 52 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini anımsattı.

TOKİ'nin ikinci etap çalışmaları kapsamında yaklaşık bin 500 konut daha yapmayı planladığını kaydeden İça, yeni konutlar yapılması yönünde halktan yoğun talep geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Daha önce TOKİ tarafından yaptırılan konutları gören vatandaşlarımızdan, yeni konutların yapılması yönünde talepler geldi. Bu istekleri ilettiğimiz TOKİ yetkilileri de talebimizi kabul ederek ilimize bin 300 ile bin 500 arasında konutun daha yapılmasını uygun gördüler. Kesin rakam henüz belli değil. Belediye olarak bu yönde çalışmalara hemen başladık ve yeni toplu konut alanı ile ilgili projeleri hazırlayarak TOKİ yetkililerine sunduk. Yeni konutlar daha önce yapılan konutların yanına inşa edilecek.''

İça, 2. Etap konut alanının 300 bin metrekare olduğunu, arazinin yüzde 70'inin hazine, yüzde 30'unun ise kişilere ait olduğunu kaydetti.Kentteki konut ihtiyacının giderilmesinin toplu konutlarının büyük yarar sağladığını ifade eden İça, ''Bu konutlar, konut açığını büyük ölçüde giderdi. En önemlisi, dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabiliyorlar''
dedi.

Ajanslar