kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP MKYK toplantısı başladı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Ankara'da gözlerin çevrili olduğu AKP'nin en üst karar organı niteliğindeki Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısı başladı.

AKP'nin Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde görüşlerinin netleştireceği MKYK toplantısı için sabah saatlerinden itibaren Kurul üyeleri AKP genel merkezine gelmeye başladılar. Gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan kurul üyelerinin birçoğu "Hayırlısı olsun" demekle yetindiler.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, toplantıya girerken gazetecilerin, "Çantanız bir hayli dolu, Önümüzde de çok seçim var" şeklindeki sözlerine gülümseyerek Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olmadan önce söylediği "Merdivenleri teker teker çıkacaksınız" sözüyle yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, gazetecilerin soruları üzerine, "Takdir edersiniz ki partimiz en üst karar organı. Elbette birtakım konular müzakere edilecektir. Sonuç öncesindeki son karar toplantısını yapıyoruz" dedi. Bugün bir karar çıkıp çıkmayacağı yolundaki bir soruya Kapusuz, "Karardan kastınız adayın ilan edilmesiyse böyle bir şey söz konusu olmayacak. Açıklama yetkisi kurula aittir. Tek başıma bir şey söyleyemem" karşılığını verdi.

AKP'den başka bir ismin aday olma olasılığının sorulması üzerine de Kapusuz, "AKP demokrat bir partidir. Farkı da herhalde fark ettiniz" dedi.
Başbakan Erdoğan toplantı girişinde gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakırken, "Toplantı olmadan konuşulacak bir şey yok. Toplantı sonunda zaten bir açıklama yapılacaktır" dedi.

AKP genel merkezinde yapılan toplantıya yerli ve yabancı basın yoğun ilgi gösterirken çevrede alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Başbakan Erdoğan'ın geliş saatlerine yakın AKP'nin önündeki yol geçici olarak trafiğe kapatılırken, çevredeki binalarda keskin nişancılar yerleştirildiği gözlendi.

AKREDİTASYONU OLMAYAN GAZETECİLER

AKP MKYK toplantısına Başbakanlığa akredite olmayan gazeteciler alınmadı. Kanaltürk muhabiri Mesut Hasan Benli ve kameraman Caner Dalgıç, Kanal B muhabiri İhsan Can ile ART muhabiri Ünal Kaya ve kameraman Barış Tan, akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle genel merkezden çıkarıldılar. Genel merkezin bahçesinde durmalarına izin verilmeyen muhabirler binadan uzaklaştırıldılar.

(ANKA)