kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İran İstanbul'da İsrailli ajan arıyor

Yeni Haber
İsrail, İran'ın İstanbul'daki İran Başkansolosluğu'ndan başvuru yapan vatandaşlarını casusluk yapmak için ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, İran'ın İstanbul Başkonsolsluğu'na başvuran İsrail vatandaşlarının casusluk için ikna edilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Gazetenin İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet yetkililerine dayandırdığı habere göre İran'daki akrabalarını ziyaret etmek için vize başvurusu yapan İsrailliler, konsolosluktaki iki İranlı görevli tarafından potansiyel ajanlar olarak görülüyor.

İki yıl içerisinde İstanbul'daki konsolosluğa 100 İsraillinin vize başvurusu yaptığını yazan gazete, "İsrailliler konsolosluğa vardıklarında, İsrail'deki siyasve sosyal atmosferi de içeren konularda saatler süren sorguya tabi tutuluyor" iddiasında da bulundu.

Habere göre, Şin Bet yetkilileri Tahran'ın ülkeye gelen İsrail vatandaşlarını kilit konumdaki İsraillilere ulaşmak için basamak olarak kullanmayı hedeflediğini düşünüyor. Y. Ahronoth, İran'ın İsrailli ziyaretçileri casusluğa ikna etmek için tehdit ya da teşvik içeren yöntemler de kullandığını da yazdı.

(AA)