kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Ankara’ya sürpriz bir ziyaret yapan Muttaki, Dışişleri Bakanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüştü.

Muttaki'den sürpriz ziyaret

Bülent AYDEMİR Ceyda KARAASLAN/ANKARA
İran Dışişleri Bakanı Muttaki, Mısır'da yapılacak olan "Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı" ile ilgili rahatsızlığını iletti. Erdoğan"Biz de ama katılacağız"dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bullet
Muttaki'den sürpriz ziyaret
Mısır'da yapılacak Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'na ABD ve G-8 ülkelerinin katılacak olması ve bu ülkelerle aynı masada olmaktan rahatsızlık duyan Tahran yönetimi destek aramak için Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki'yi Ankara'ya gönderdi. Muttaki Ankara'dan, "Toplantının İstanbul'da yapılmayacak olmasından biz de rahatsızız ama Mısır'daki toplantıya katılacağız" yanıtını aldı. Beklediği desteği göremeyen Muttaki, tezlerini anlatmak için Suriye'nin başkenti Şam'a gitti.

SURİYE'YE GİTTİ
Muttaki, Ankara'ya yaptığı ani ziyarette Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüştü. Muttaki görüşmelerde, "ABD ve G-8 ülkelerinin bu toplantıya katılacak olmasından rahatsızız. Bu toplantının adı Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı ama adıyla ilgisi olmayan ülkeler katılıyor. Toplantı, İstanbul'da olsa katılacaktık ama bize karşı yaklaşımları belli olan bu ülkelerle aynı masa etrafında bulunmak istemiyoruz" mesajını verdi. Başbakan Erdoğan ise Muttaki'ye, "Biz de toplantının İstanbul'da yapılmamasından rahatsızız ama bu toplantıya katılacağız. Sizin de katılmanız yararlı olur" yanıtını verdi. Dışişleri Bakanı Gül de toplantıya katılmaları için İranlı meslektaşını ikna etmeye çalıştı. Ankara'dan beklediği desteği bulamayan Muttaki, İran'ın tezlerini anlatmak için Suriye'nin başkenti Şam'a hareket etti.