kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Prokhorov
İLİŞKİLİ HABERLER
Bullet
Rus milyarder Prokhorov'un gözde tatil mekânı Çeşme oldu

Rus milyarder Prokhorov'un gözde tatil mekânı Çeşme oldu

HACER GEMİCİ
14.2 milyar dolarlık serveti olan ünlü Rus milyarder Mikhail Prokhorov, Çeşme düşkünü çıktı. Son 4 yıldır Çeşme Sheraton'a gelerek 4-5 gün kalan Prokhorov bu sene 15 gün için geliyor..
Yaklaşık 6 aydır yenileme nedeniyle kapalı olan ve 1 Nisan'dan itibaren kapılarını yeniden açan Çeşme Sheraton'un 'penthouse' katı Rus, Türk ve Ortadoğulu zenginler sayesinde para basıyor. Geceliği 3 bin 900 dolar olan Penthouse katında 3 lüks oda bulunuyor. Yılda 15 milyon dolar ciro yapan Çeşme Sheraton, bunun 1 milyon dolarlık kısmını penthouse katından kazanıyor. Bu katın müdavimleri arasında en dikkat çekici isim ise Forbes'in 2006'nın en zenginleri listesinde 14.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 89'uncu, Rusya'nın ise en zengin üçüncü 3'üncü işadamı olan 41 yaşındaki Mikhail Prokhorov geliyor. Özel uçağı ile önce İzmir'e gelen oradan da özel helikopter ile alınarak otele getirilen Mikhail Prokhorov, yanında yaklaşık 20 kişi ile geldiği için oteli de ihya ediyor.

1 KATTAN 1 MİLYON $
Penthouse katının yılda yaklaşık 45 gün- iki ay gibi dolu olduğunu ifade eden Çeşme Sheraton'un Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek, bu katın özel bir talep gördüğünü belirterek, "Katar'dan düzenli olarak her yıl gelip kalan bir şeyhimiz de var, hafta sonu gelip kendini dinleyen Türk işadamlarımız da. Otelin dokuzuncu katında ve 800 metrekare alanı bulunan bu katta yaklaşık 500 metrekare bir teras var. Terasta özel bir yüzme havuzumuz bulunuyor. Buraya gelen kişi helikopter ile çatıdan giriş yapıyor ve yine kimseye görünmeden isterse helikopter ile gidiyor" diye anlatıyor. 12 ayda penthouse katından yaklaşık 750 bin dolar ile 1 milyon dolar arası gelir elde ettiklerini anlatan Dilek, Çeşme Sheraton'un müşterilerinin yüzde 80'inin Türk olduğuna işaret ediyor. Bu arada Dilek, İstanbul'da otel kurma arayışlarının sürdüğünü de belirtiyor.
Haberin fotoğrafları