kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sakal-i Şerif ziyarete açıldı

Yeni Haber
Özel Kılıçaslan Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hz. Peygamber'in mübarek Sakal-i Şerifleri de ziyarete açıldı.

Mimar Sinan Parkı içerisine kurulan Kutlu Doğum Çadırı'nda özel bir fanus içerisinde muhafaza edilerek ziyaretçilere gösterilen Sakal-ı Şerif yediden yetmişe herkesin büyük ilgisini gördü.

Sakal-ı Şerif'i ilk defa görenlerin yanı sıra daha önce birkaç kez daha görme şerefine nail olan vatandaşların hepsi de aynı duyguları yaşadıklarını belirterek göz yaşlarını tutamadı.

Hz. Peygamber'in mübarek sakalını gördüklerinde sanki o günlere gidiyormuş gibi hissettiklerini dile getirdi. Her Müslüman'ın bu gibi kutsal emanetleri görmesi gerektiğini dile getiren ziyaretçiler, insanın silkelenip kendisine gelmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Özel bir fanus içerisinde muhafaza edilen Sakal-i Şerif'i öpüp dokunmak isteyenlere izin verilmedi. Öte yandan kurulan çadır içerisinde Hz. Muhammed (s.a.s)'e ait sözlerle birlikte dünyaya geldiği ev ve kutsal mekanların fotoğrafları sergilendi ve Hz. Peygamber'i anlatan kitapların bazılarının satışı yapıldı bazı kitap ve dergilerde çadırı ziyarete gelen vatandaşlara hediye edildi.

Kutlu Doğum Çadırı'nın açılışını gerçekleştiren Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı, böyle etkinliklerin insanların manevi değerlerine olan saygı ve sevgiyi simgelediğini belirterek, "İnsanlarımızın manevi değerlerinin yeniden canlandırılabilmesi adına çok güzel bir etkinlik.

Çadırı gezen vatandaşlar onu anlamak ve anladıklarını yaşantılarına geçirmek için çaba sarf edecektir. Buda toplumsal birliğin sağlanıp huzur ortamının oluşturulabilmesi için çok önemli bir etkendir" şeklinde konuştu.

23 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak çadırın sabah saatlerinden aksam 23:00'a kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. Öte yandan çadırı ziyarete gelen vatandaşlara çıkışta pilav et ve helva ikram edildi.

(AA)