kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Teknosa Romanya'yı bölge üssü yaptı

TİMUR SIRT
Teknosa, AB'nin yeni üyesi Romanya'yı bölgesel üs ilan etti. Bükreş'te 2 mağaza açan Teknosa, sayıyı 10'un üzerine çıkaracak Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, "Teknosa, bölgesel liderliğe ulaşsın istiyorum. Romanya bunun ilk adımı oldu" dedi..
Romanya'da perakende şirketi Primex'in yüzde 51'ini alarak Romen pazarına giren Teknosa, bölgesel lider olma yolundaki ilk adımını bu ülkede ikinci mağazasını açarak yaptı. Başkent Bükreş'te yeni mağazasını açan Sabancı Grubu şirketi Teknosa, yıl sonuna kadar ülkede 10 yeni mağaza daha planlıyor. Bükreş'te, Pantelimon'daki 800 metrekarelik Teknosa'nın açılışını yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Romanya'da yeni satın almalara açık olduklarının sinyalini vererek, "Organik ve inorganik satın almalar da dahil olmak üzere mevcut sistemi geliştirmek ve yeni mağazalar açmak üzere Teknosa markamızla Romanya pazarında gerçekleştirdiğimiz toplam yatırımların değerinin 100 milyon Euro olacağını öngörüyoruz" dedi. Sabancı, Türkiye'de Teknosa'nın 200 mağazaya ulaşacağını belirterek, "Türkiye'de açık farkla lider olan Teknosa, bölgesel liderliğe ulaşsın istiyorum. Romanya bunun ilk adımı oldu" diye konuştu. 49 mağazası olan Primex'le ortak olarak pazara girdiklerini dile getiren Sabancı, perakendeciliği ana iş kolu olarak benimsediklerini ve Teknosa'yı yüzde yüz desteklediklerini vurguladı.

ROMANYA İKİNCİ EVİMİZ
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de, iki yıl önce Güler Sabancı'yla Romanya'ya ilk ziyaretlerini yaptıklarını anlatarak, yatırım girişimlerinin Başbakan Tariceanu, bakanlar ve bürokratlar tarafından çok sıcak karşılandığını aktardı. "Gördüklerimizden o kadar etkilenmiştik ki, daha yolda evimize dönerken Romanya'ya yatırım yapacağımızı biliyorduk" diyen Dinçer, Romanya'nın artık ikinci evleri olduğunu vurguladı.