kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Grup toplantımız olduğu gün açıklayacağız

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayını ''grup toplantısı olduğu gün açıklayacaklarını'' belirterek, ''Ama bu 24'ü mü olur, 25'i mi bilemem'' dedi.

Malatya'daki olayı ''vahşet'' olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki bütün gayretimiz bir an önce faillerin net olarak olarak meydana çıkması'' diye konuştu.

Partisinin MKYK toplantısından ayrılırken soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''Partisinin Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına'' ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

''Daha önce de belirttiğim gibi 25'i, saat 24, oraya kadar önümüzde süreç var. Biz de bu süreci, MKYK'da görüştük, son ana kadar değerlendireceğiz. Ondan sonra da aldığımız bu yetkiyi milletimiz için en hayırlı şekilde kullanacağız.''

Bir başka gazetecenin, ''Net bir tarih verebilir misiniz'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Grup toplantısı olduğu gün açıklayacağız, ama bu 24'ü mü olur 25'i mi olur bilemem'' diye konuştu.

Bu süreç içerisinde görüşecekleri bazı sivil toplum örgütleri de bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''Arkadaşlar bununla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Bunları bana bildirecekler. TÜSİAD'la daha önce bir görüşmemiz oldu. Onların görüşlerini biliyoruz. Tekrar görüşebiliriz. Görüşebileceğimiz diğer sivil toplum örgütleri de var'' dedi.

''OLAY BİR VAHŞET''

Malatya'daki cinayetin sorulması üzerine Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun gerekli teknik açıklamaları yaptığını belirterek şunları kaydetti:

''Olay bir vahşet. Açıklanması noktasında şu anda zanlı olarak yakalananlar var. Ama gerçek faillere bir an önce ulaşılması noktasında zaten savcılık da olaya el koymuş durumda. Fakat bunun dışında yine olayla bağlantısı olanlar var mı yok mu... Emniyet teşkilatımızın, Valimizin sıkı takibi sürüyor.

Bir an önce olayın açığa çıkması hepimizin arzusudur. Ama olayın bu şekilde gerçekleştirilmiş olması, yayınevinin de özellikle Alman uyruklu olan bir şahsın da bu işin içinde olması, olayın tabi boyutlarını biraz daha genişletiyor.

Böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki bütün gayretimiz bir an önce faillerin net olarak olarak meydana çıkması. Zaten yargı sürecinde olması hasebiyle de bundan sonraki süreçte yargıya yardımcı olmaktır.''

(A.A)