kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Nedim Esgin Jean Noel Labroue

'Sonsuza kadar Türkiye'deyiz

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
Jean Noel Labroue, "Darty ile gittiğimiz ülkede yerel ortakla birlikte hareket etmeyi tercih ederiz. Nedim Esgin önderliğinde Türkiye'de bu yıl içinde 4 mağaza daha açacağız" diyor ' '..
Yabancı şirketler Türkiye'ye yatırıma nasıl karar verirler? Pek çok analiz, rapor ve görüşmenin ardından mı? Tabii ki mümkün. Ancak geçen hafta tanıştığım ve bir İngiliz şirketi olmasına rağmen operasyon merkezini Paris'te kuran 6.5 milyar euro cirolu Kesa Electrical CEO'su Jean Noel Labroue, bu kararı onlarca raporun ardından vermemiş. Fransız CEO'nun, Darty isimli teknoloji mağaza zincirini Türkiye'de açmaya karar vermesine 15 yıldır tanıdığı Türk işadamı Nedim Esgin sebep olmuş.

ARÇELİK GEÇMİŞİ
Esgin'i ekonomi sayfasının okurları hatırlar. 21 yılını Koç Grubu'nda çeşitli görevlerde geçiren Esgin, Arçelik'in genel müdür koltuğuna oturup, şirkette radikal değişimlere yönelmiş, başta logo olmak üzere Arçelik'te bir dizi çarpıcı yeniliğe imzasını atmıştı. O günlerde kendisiyle uzun bir söyleşi yaptığımdan, beklenmedik bir şekilde Koç Grubu ile yollarını ayırdığı gün, Esgin'in bir daha profesyonel yönetici olmayacağını ve kendi işinin patronluğuna soyunacağını hissetmiştim. Nitekim öyle de oldu. Esgin, bir süre sessiz kaldı ve ayakları yere basan sağlam bir projenin hazırlığına girişti.

'ÇOK MUTLUYUZ'
Avrupa'da 223 mağazası bulunan ve 'en ucuz bizde' sloganıyla yılda 65 milyon kişiyi kapıdan içeri sokmayı başaran Darty'nin Türkiye serüveni Nedim Esgin'le Ocak ayında başladı. Darty'nin patron şirketi KESA'nın CEO'su Labroue bu kadar kısa bir sürede ilk mağazayı açmış olmaktan dolayı hem sevinmiş hem de şaşırmış. Nedim Esgin'e olan güveni sonsuz gibi. 'Biz gittiğimiz ülkede yerel ortakla birlikte hareket ediyoruz hep. Nedim Esgin önderliğinde Türkiye'de yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açacağız' diyor ve Türkiye'ye olan güvenini, 'Sonsuza kadar bu ülkede kalacağız' sözleriyle netleştiriyor.