kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya Hali

İnsanlar hayvanları bunalıma sokuyor
Belçika'nın Antwerp şehrinde bulunan hayvanat bahçesinde kapılara birkaç gün önce asılan bir ilan görenleri şaşırtıyor. Hayvanat bahçesi yönetimi ilanda, ziyaretçilerden hayvanları bunalıma sokmamaları için gözlerine bakmamalarını istiyor. İngiliz Telegraph gazetesi bu ilginç ilan hakkında hayvanat bahçesi sözcüsüyle görüştü. Sözcü, "Eğer maymunlar sizinle göz teması kurmaya çalışırsa sakın gözlerine bakmayın. Ve kafanızı çevirin. Çünkü insanlarla ne zaman göz temasına girseler bunalıma giriyorlar. Diğer hayvanlardan uzaklaşıp tek başlarına kalıyorlar" diye konuştu. Sözcü, bunu engellemek için ziyaretçilerin göz temasında bulunmasını engellemeye çalıştıklarını belirtti.

Çikolata öpüşmeden bile daha zevkli
Çok tutkulu bir öpüşme bile çikolatadan daha fazla zevk vermiyor... İngiltere'deki Middlesex Üniversitesi bilim adamlarının çiftlerle yaptıkları bir araştırmaya göre, çikolata ağızda erirken alınan zevk, öpüşmenin verdiği zevkin tam dört katı. Göğüslerine ve başlarına elektrotlar bağlanan çiftlerden, öpüşmeden önce bir adet siyah çikolatayı ağızlarında eriterek yemeleri istendi. Araştırma sonucunda, çikolata yemenin beyni öpüşmeye göre daha aktif hale getirdiği, kalp atışlarının dakikada 60'tan 140'lara kadar çıktığı belirlendi. Sinir bilimci David Lewis, sonucun kendilerini şaşırttığını belirtti.

Yardıma giderken çamura saplandılar

Edirne Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ethem Dikmen'in, spor yapmak için gittiği Tavuk Ormanı'nda ayağına diken batınca olanlar oldu. Yanında bulunan hâkim Mehmet Gökpınar, 155'i arayarak yardım istedi. Bunun üzerine ambulans eşliğinde bir polis ekibi yola çıktı. Ormanlık alanın çamur olması nedeniyle polis ekip otosu, olay yerine 1 kilometre kala çamura saplandı. Bu kez, polis ekipleri merkezi arayarak saplandıkları çamurdan kurtarılmalarını istediler. Polis otosu gönderilen çekiciyle çamurdan çıkarılırken, 112 Hızır Acil Servis'i de savcı Dikmen'i (üstteki fotoğraf) ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdü.

Ev yaktı, 5 çocuğun ölümüne neden oldu

ABD'li Zachary Q. Meers, aile içi bir sorun nedeniyle tartıştığı kuzeninin evini yakıp 5 çocuğunun ölümüne neden oldu. Quincy kentinde yaşayan Meeks (27), cumartesi günü kuzeni Jeanette Clark ile bir kafede buluşup, başka bir yakınlarının sorunuyla ilgili konuşmaya başladı. Ancak, konuşma bir süre sonra tartışmaya dönüşünce Meeks, kafeyi terk etti ve soluğu kuzeninin evinde aldı. Evi ateşe veren öfkeli genç, Clark'ın 5 çocuğunun ölümüne neden oldu. Evinin alevler içinde yandığını gören Clark ile eşi Keith Clark'ın çabaları da 3, 5, 9, 10 yaşlarında ve 5 aylık diğer çocuklarını kurtarmaya yetmedi.

Cezaevine inen helikopterle kaçtı
Liege bölgesindeki Lantin hapishanesinde kalan Eric Ferdinand (31) adlı Fransız, dün öğleden sonra havalandırma saatinde bulunduğu avluya inen bir helikoptere binerek kayıplara karıştı. Hapishane avlusunda 80 kadar tutuklu ve mahkum arasına zor bir manevrayla inen helikopter, Ferdinand'ın binmesinin ardından, gardiyanların şaşkın bakışları önünde havalandı. Yetkililer, iki kişinin turistik amaçla helikopter kiraladığını, havalandıktan sonra pilotu silah zoruyla hapishane avlusuna yönlendirdiklerini belirlendiğini bildirdi. Şok halinde bulunan helikopter pilotu da mahkum ve arkadaşlarının hapishanenin birkaç yüz metre uzağında indiklerini bildirdi.
Haberin fotoğrafları