kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de enflasyon rekor kırdı

Yeni Haber
İngiltere'de enflasyon, Mart ayında yıllık yüzde 3,1 ile son on yılın en yüksek oranına çıktı.

Ulusal İstatistik Kurumunun açıklamasına göre Mart ayında enflasyon, bir önceki aya göre yüzde 0,5 artışla yıllık yüzde 3,1 oranına ulaştı.Bu arada enflasyonunun resmi hedef olan yüzde 2 oranının bu kadar üzerine çıkması nedeniyle, para politikalarının idaresinden sorumlu olan Merkez Bankasının hükümete bir açıklama mektubu hazırladığı bildiriliyor.

Enflasyonist gidişi dizginlemek için İngiltere Merkez Bankasının, yakın bir gelecekte yeni bir faiz artırımına gitmesi de bekleniyor.Ayrıca enflasyonda gelinen nokta, İngiltere'de birkaç ay içinde başbakanlığı Tony Blair'den devralması beklenen Maliye Bakanı Gordon Brow için siyaseten kötü bir haber olarak değerlendiriliyor.

İNGİLİZ STERLİNİ, 15 YILIN EN YÜKSEK DÜZEYİNİ TEST ETTİ

İngiliz Sterlini, uluslararası para piyasalarında son 15 yılın en yüksek düzeyinden işlem gördü.Piyasalarda bir ara 2 ABD Doları sınırını aşan İngiliz Sterlini, daha sonra 1,9985 dolar düzeyine geriledi.

Sterlinin, Eylül 1992'den buyanaki en yüksek düzeyine ulaşmasında, İngiltere'de faizlerin yükseltileceği beklentisi etkili oldu.İngiltere'de, enflasyonun yükselmesinin ardından, faiz oranlarının arttırılması bekleniyor.

(AA)