kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Ali Şahin

Vatandaşa 'en hızlı bakan' Şahin ile Gül

Bülent AYDEMİR / ANKARA
BİMER'in araştırmasına göre, vatandaş taleplerine yanıt verme hızı dikkate alındığında kabinenin en hızlı iki bakanı Mehmet Ali Şahin ile Abdullah Gül oldu. En yavaş bakan ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ..
Başbakanlık bünyesinde oluşturulan, vatandaşların istek ve taleplerinin yerine getirildiği Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların performanslarını çıkardı. Vatandaş, "dert babası" olarak gördüğü Başbakanlık'a her türlü sorununu ve talebini yazarak yardım istedi.

2 BİN 642 TALEBE ANINDA

Başbakanlık'ın hazırladığı performans çizelgesine göre, Başbakanlığa 2006 yılında 53 bin 997 talep geldi, bu taleplerin 46 bin 433'üne işlem yapıldı. Başbakanlık'ın işlem yapma süresi 10 gün. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, vatandaş taleplerini işleme koyma ve yanıt verme açısından kabinenin en hızlı bakanlarından. Şahin, 2 bin 842 başvurunun 2 bin 642'sine anında işlem yaptırdı. Gül de gelen 151 talebin 73'üne anında işlem yaptı. Gül'ün ortalama işlem süresi 0 gün, yani anında cevap vermiş. Diğer hızlı bakan ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu. Aksu'ya gelen 3 bin 413 başvurunun 2 bin 989'u anında cevaplandı. Kabinenin vatandaş taleplerine en ağır yanıt veren bakanları ise 24 günle Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 günle Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 12 günle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 11 günle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili önerilerin de ulaştığı Bİ- MER'e gelen bazı talepler şöyle:

'SEVDİĞİMİ VERMİYORLAR'

* Evlenmek istiyorum ama önce estetik ameliyat olmam lazım. Bana yardımcı olur musunuz?

* Sayın Başbakanım sesim çok güzel. Unkapanı'na gittim, ilgilenmediler. Acaba bu konuda devreye girip bana kaset, klip yapmam konusunda yardımcı olur musunuz?

* Sayın Başbakanım sevdiğim kızı bana vermiyorlar. Fakat sen gelip istersen verebilirler.
Haberin fotoğrafları