kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Vali: Gezi gayri kanuni

İzmir Valisi Kıraç, "Geziye verilen izin 43 kişiyi kapsıyor. Yola çıkarken yolcular ve mürettebatla birlikte sayı 63'e yükseliyor. Ortada gayri kanuni bir durum var" dedi..
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kapadokya'ya giderken geçirdikleri trafik kazasıyla ilgili olarak, verilen iznin 43 kişiyi kapsadığını belirterek, "Bir vesileyle yola çıkarken yolcu sayısı 60'a çıkıyor, 3 mürettebatla rakam 63 oluyor. Dolayısıyla bu tamamen gayri kanuni, kendiliğinden oluşmuş bir tablo'' dedi. Vilayetler Hizmetler Birliği Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aksaray'daki kazaya ilişkin olarak ortada kendiliğinden oluşmuş gayri meşru bir tablo bulunduğunu kaydetti. Seyahatlerin kurallarına ilişkin bir mevzuat bulunduğuna dikkati çeken Kıraç, şunları kaydetti: "Verilen izin 43 kişiyi kapsıyor. İzin verilen aracın kapasitesi aslında bu seyahati gerçekleştirecek boyutta, sigortası da var ama bir vesileyle yola çıkarken öğrenci, veli ve görevlilerle rakam 60 oluyor, 3 mürettebat ile rakam 63'e çıkıyor. Bu tamamen gayri kanuni, kendiliğinden oluşmuş bir tablo.'' Aksaray Valisi Sebati Buyuran da dün yaptığı açıklamada, "Son yıllardaki en acılı kazayı yaşadık" dedi.

HAKKÂRİ'DE DE KAZA

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, öğrenci servisi kar yağışı nedeniyle kayarak dereye uçtu. Kazada 10 öğrenci yaralandı. Yüksekova'ya bağlı Ünlüce köyünde ilçe merkezinde taşımalı sistemle eğitimlerini sürdüren öğrencileri taşıyan İlhan Adıgüzel yönetimindeki minibüs, Akçalı köyü yakınlarında, aşırı kar yağışı nedeniyle köprüden kayarak dereye uçtu. Araçtaki 15 öğrenciden 10'u yaralandı. Tedavileri süren öğrencilerin hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Öte yandan Van-Hakkâri Karayolu'nda uçuruma yuvarlanan minibüste bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Kahramanmaraş'ta önceki gece meydana gelen kazada yaralanan 24 öğrenciden 19'u taburcu edildi, 5 öğrencinin tedavileri ise sürüyor.