kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Fuhuştan 6 milyon YTL kazandılar

Yeni Haber
Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği ''insan kaçakçılığı ve fuhuş'' operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 13'ü tutuklandı.

Tutuklu sanıklardan Lalin Ç, Valantina T. ve Emre Y'nin son bir yılda fuhuştan elde ettikleri yaklaşık 6 milyon YTL'yi yurt dışına transfer ettikleri belirlendi. Bu arada, sanıklarla birlikte ünlü iş adamları ve futbolcuların adları ve telefonlarının yazılı olduğu ajandalara da ulaşıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 4 aylık teknik takibin ardından Gaziantep, Antalya, Trabzon ve Iğdır'da eş zamanlı olarak yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişiden 14'ü sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Teşekkül oluşturarak ''insan ticareti'' yaptıkları, iş vaadiyle yurt dışından getirdikleri kadınlara ''zorla fuhuş yaptırdıkları'' öne sürülen Sabrina O, Valantina T, Lalin Ç, Emre Y, Nihat B, Kasım K, Hüseyin K, Cemal Gürsel İ, Cihan Ö, Muharrem S, Zina İ, Ziya İ. ve Erkan Y. tutuklandı. Diğer sanık ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Operasyonlarda gözaltına alınan ve kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını öne süren yabancı uyruklu 21 kadın ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından sınır dışı edilmeleri için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Soruşturma kapsamında, tutuklu sanıklarca kullanılan 6 otomobile ve bu kişilere ait olduğu belirlenen bir banka hesabındaki 55 bin YTL paraya el konuldu.

(AA)