kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenciler psikolog eşliğinde derse girdi

33 kişinin öldüğü kaza sonrası Zafer İlköğretim Okulu'nda eğitim hüzünlü başladı. Sınıflara giren psikologlar, "Acınız büyük ama aşacaksınız. Hayat devam ediyor" diyerek telkinde bulundu..
Aksaray'daki kazanın ardından, İzmir Zafer İlköğretim Okulu'ndaki ilk gün buruk ve hüzünlü başladı. Öğrencilerden bazıları okula gelmezken birçok öğrenci de velileri tarafından getirildi. İkili öğretimin yapılan okulda sabah yapılan törene 5-6-7 ve 8'inci sınıflar katıldı. Velilerin alınmadığı sadece sınıf annelerinin alındığı törende oldukça üzgün olan öğrenciler, gözyaşlarına hakim olmadı. Törende konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihangir Çulhaoğlu, çok üzgün olduklarını fakat eğitime devam etmeleri gerektiğini söyledi.

OLUMLU GEÇTİ
Daha sonra sınıflara alınan öğrencilere İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Türk Psikologlar Derneğine bağlı 30 psikolog çocuklara travma terapisi uyguladı. Kazanın yaralarını sarmaya çalışan psikologlar, drama ile gerçeği anlatmaya çalıştılar. Okul yöneticileri de psikologların öğrencilerle yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladılar.

AMBULANS BEKLEDİ
Bu arada bahçede de bir ambulans bekledi. Türk Psikologlar Derneği Travma Gurubu Başkanı Şener Karaman, "Öğrenciler arkadaşlarını kaybettikleri için ağlayacaklar, yas tutacaklar ve yalnız kalmak isteyecekler. Bu zor durumda biz de onlara yardımcı olacağız. Türk insanı çok acı çekti ve bu acıları sarmayı başardı. Hayat devam ediyor. Bu acıyı da aşacaktır. Okul, çocukların normal hayata dönmesi için en önemli kurum. Bu yüzden en doğrusu rehabilitasyon çalışmasının okulda yapılması. Bu okulun bulunduğu çevre, sosyal olarak yüksek bir çevre olması bizim için avantaj. Çünkü bu acıyı aşmalarına yardımcı olacaktır. İzmirde yaşan, çocuğu olan, seyahat eden herkes bu olaydan etkilendi" dedi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Özer Eryılmaz da çocukların gerçekleri sorduğunu, kendilerinin de anlatıp hayatın devam ettiğini söylediklerini belirtti. Öğleden sonra ise birinci sınıftan 5'inci sınıfa kadar olan öğrenciler geldi. Öğrenciler sınıfa girdikten sonra ayrıca okula alınan velilere, psikologlar tarafından "Canınızı sıkmayın bu acılar bir şekilde geçecek" telkininde bulunuldu.

LİSELİLERDEN 33 GÜL
Öte yandan Beştepeler Lisesi'nin 50 öğrencisi de sabah okula 33 gül götürerek başsağlığı dileklerinde bulundu. Öğrenciler, kazada hayatını kaybeden 2/A ve 2/B sınıfı öğrencilerinin sıralarına çiçek ve gül bıraktı. Ayrıca Nevvar Salih İşgören Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin 15 öğrencisi ile Hürriyet Anadolu Lisesi öğrencileri başsağlığı için okula geldi.
Haberin fotoğrafları