kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

"Berlusconi'nin Haremi"

Yeni Haber
İtalya'nın haftalık magazin dergilerinden Oggi, yarın piyasaya sürülecek yeni sayısının kapağını Silvio Berlusconi'ye ayırdı.

Berlusconi'nin Sardunya adasındaki özel villasında 5 genç kızla samimi pozlar verirken görüntülendiği fotoğraflar, derginin kapak sayfasından, "Berlusconi'nin Haremi" manşetiyle verildi. Kapakta "Sardunya'da çekilen bu inanılmaz fotoğraflar yıllarca konuşulacak" ifadesi kullanıldı.

Silvio Berlusconi'nin bir süre önce eşi Veronica Lario ile yaşadığı krizin karşılıklı açık mektuplarla basına da yansımış olduğu hatırlatılan haberde, Paskalya tatili sırasında paparazzilerin çektiği fotoğrafları "üzerinde çokça konuşulacak bir skandal" olarak niteledi.

Dergide dokuz sayfa yer işgal eden fotoğraflarda Berlusconi, özel villasında kimlikleri açıklanmayan genç kızlarla el ele tutuşmuş vaziyette gezerken görülüyor.

Uzaktan çekildikleri için net olmayan fotoğraflar arasında en ilginç olanı, Berlusconi'nin 2 kızı dizlerine oturtmuş vaziyetteyken görüntüleyen kareden oluşuyor. Söz konusu karenin alt yazısında, "Kızlar Sultan Silvio'nun dizlerinde" denildi.

"ORTADA SKANDAL YOK"

İtalya'da merkez sağın lideri Berlusconi, basına dergideki fotoğraflar konusunda suskun kalmayı yeğlerken, sözcüsü Paolo Bonaiuti, fotoğrafların skandal olarak nitelemeyeceğini savundu.

Fotoğrafların, Paskalya yortusu sırasında kendisini ziyarete gelen Forza İtalya Partisi hayranı kişilerle herkesin gözü önünde verilmiş mizah amaçlı samimi pozlar olduğunu ileri süren Bonaiuti, şöyle konuştu:

"Paskalya yortusu sırasında her zaman olduğu gibi bir çok ziyaretçi söz konusuydu. Partinin ve kendisinin sempatizanı olan gençler kızlı, erkekli Berlusconi'yi görmeye gelmişlerdi. Fotoğraflar, ilgili kişilerin neredeyse poz verircesine durduklarını, şakalaşmadan öte bir anlam taşımadığını zaten açıkça gösteriyor."

Sadece kızların bulunduğu görüntülerin yayımlanmasıyla kasten bir skandal yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Bonaiuti, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şey herkesin gözü önünde olmuştur. Ortada skandal yok. Orada Berlusconi'nin yanında, korumalar, bahçıvanlar, hizmetçiler ve diğer konuklarda vardı. Ama dergi, kötü niyetli bir biçimde sadece gündem oluşturmak için tutup sadece kızlarla çektirmiş olduğu grup fotoğraflarını yayımlamayı tercih etmiş."

BERLUSCONİ'NİN EŞİ DE YORUM YAPMAMAYI TERCİH ETTİ

Öte yandan bundan bir süre önce La Repubblica gazetesinde yayımladığı açık mektupla eşini kadınlara aşırı iltifat yağdırmasından dolayı eleştirerek, özür talep eden Veronica Lario da dergideki fotoğraflar konusunda suskun kalmayı yeğledi.

Veronica'nın sekreterinin, konuya ilişkin bugün gazetecilerden gelen sorulara, "Hanımefendi, bu konudaki düşüncelerini La Repubblica'daki mektubunda açıkça dile getirmişti. Eklemek istediği yeni bir şey yok" yanıtını verdiği öğrenildi.