kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıralar boş kaldı VİDEO

Yeni Haber
Okul gezisine giderken Aksaray'da trafik kazasında yaşamını yitirenlerin ardından tüm Türkiye ağladı.

Kazadan sonra ilk ders zilinin çaldığı Konak Zafer İlköğretim Okulu'nda tarif edilemez bir hüzün vardı.


Kazada arkadaşlarını kaybeden öğrencilerin ve velilerin feryadıyla ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz....


"OTOBÜS TRAFİK EKİPLERİNCE DURDURULMUŞ"

Öte yandan Kapadokya gezisi sırasında Aksaray'da 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına karışan otobüsün, Afyonkarahisar'da trafik ekiplerince durdurulduğu iddia edildi.

Yaralılardan Nevin Kundakçıoğlu, trafik ekiplerinin içinde bulundukları otobüsü durdurduğunu söyledi. Eşrefpaşa Belediye Hastanesinde tedavisi devam eden Kundakçıoğlu, saatlerin gece yarısını geçtiği bir sırada Afyonkarahisar'ın ilçesi Dinar'daki dinlenme tesislerinde mola verdiklerini, molanın ardından kısa bir süre sonra, otobüsün trafik ekiplerince durdurulduğunu anlattı.

Kundakçıoğlu, konuyla ilgili, ''Otobüsün önündeki trafik polislerinin ikaz
lambasını gördüm. Polisler şoförün bulunduğu bölüme geldi. İki dakika kadar sonra otobüs tekrar hareket etti. Ben arka sıralardaki koltukların birinde olduğumdan, ne konuştuklarını veya kontrol yapıp yapmadıklarını fark etmedim'' diye konuştu.

KONTROL YAPILSAYDI, YOLA ÇIKMASINA İZİN VERİLMEZDİ


Emniyet yetkilileri, İzmir'den cuma günü akşam 19.00'da hareket ettikten
sonra, sırasıyla Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Konya ve Aksaray'dan geçen 45 HA 158 plakalı otobüsün, trafik kontrolüne girmesi durumunda, yola devam etmesine izin verilemeyeceğini belirttiler. Otobüsün durdurularak denetiminin yapılması halinde, ''okulla firma arasında yapılan sözleşmede farklı bir plakanın yazılı olması, otobüsün D-2 yeterlilik belgesi bulunmaması, 46 kişilik kapasiteye rağmen fazla yolcu taşıması'' nedenleriyle para cezası uygulanacağını, şartlara uygun bir otobüs çağrılarak yolcuların nakillerinin sağlanması gerektiği bildirildi.

YOLDA, ÇOĞUNLUKLA TRAFİK İHLALİNE YÖNELİK UYGULAMA VAR

Emniyet yetkilileri, karayollarında, ağırlıklı olarak ''trafik ihlallerine
yönelik'' uygulamaların yapıldığını ve çoğunlukla ihlalde bulunan araçların
durdurulduğunu bildirdiler. AB uyum sürecinde, düzenleme yapılan trafik denetim yasaları gereğince, turizm veya servis taşımacılığı yapan otobüslerin belge denetimlerinin, yasalarda belirtilen noktalarda yapılabileceği ve bunun da terminal çıkışları olduğu belirten yetkililer, otobüsün yol üzerinde bir denetim noktasında durdurulması durumunda da belgelerinin kontrol edilebileceğini belirtti.