kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Oxford mezunu uyuşturucu satıcısı

Yeni Haber
Büyükçekmece'deki bir evde uyuşturucu maddeyle yakalanan Oxford Üniversitesi mezunu İngilizce eğitmeni Nijeryalı ile Kenyalı kız arkadaşı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gençleri pazar olarak hedef alan uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalarda, Nijerya uyruklu bir kişinin Beylikdüzü'nde faaliyet gösterdiğini tespit etti.

Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda, Nijerya uyruklu İsaac A. ile kız arkadaşı Kenya uyruklu Nancy M. gözaltına alındı.Evde yapılan aramada, yatağın içine gizlenmiş halde 40 gram eroin, 1 adet hassas terazi ile 5 adet cep telefonu ele geçirildi.

Oxford Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan İsaac A'nın, çalışma izni bulunmamasına rağmen daha önce Türkiye'de 2 özel üniversitede İngilizce eğitmenliği yaptığı ve halen bir dershanede bu mesleği yürüttüğü belirlendi.

İsaac A. ile Nancy M'nin ayrıca, pasaportlarındaki vize sürelerinin 2003 yılında dolduğu ve Türkiye'de kaçak olarak bulundukları da anlaşıldı.Jandarmadaki işlemleri tamamlanarak Büyükçekmece Adliyesine sevk edilen 2 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

(AA)