kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Takside sigara içene 401 YTL para cezası

Pervin METİN / MERKEZ
İstanbul Valiliği, taksilerde sigara içimini yasakladı. Artık taksilerde sürücü de yolcu da sigara içemeyecek Yasağa uymayanlar bugünden itibaren 'kapalı alanlarda sigara içimi'nin cezası olan 401 YTL'yi ödeyecek..
İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Danışma Kurulu'nun aldığı kararla, bugünden itibaren taksilerde sigara içimi yasaklandı. Yasağa uymayanlar 4207 sayılı kanuna göre kapalı alanlarda sigara içiminin cezası olan 401 YTL'yi ödeyecek.

SICAK KARŞILANDI
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce kurulan Kanser Kontrol Danışma Kurulu'nun en son aldığı kararlardan biri olan taksilerde sigara yasağının amacı, "Taksilerde şoför ve yolcuların tütün, tütün mamüllerinin tüketilmesi, tütün bağımlısı olmayan şoför ve yolcuların sigara dumanından olumsuz etkilenmemesi" olarak açıklandı. Bugün başlatılacak yasakla ilgili olarak Oda Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksiciler durak başkanlarıyla toplantı yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Hem şoförler hem de yolcular çok sıcak karşıladı. İçmeyen yolcular da şoförler de memnun. Kampanyanın başarılı olacağını düşünüyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise alınan yasakla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Kanserle mücadelede birinci basamak daha oluşmadan, sigarayla savaşmaktır. En önemli adım bu. Sigara içeni Sağlık Müdürlüğü ya da Oda'ya şikayet edebilirler. Savcılıklara gidip suç duyurusunda bile bulunabilirler."