kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Yabancı 'belirsizlik azaldı' dedi, doları 1.35'e düşürdü

Furkan ALP- EKONOMİ
Ankara'daki miting sonrasında Başbakan'ın yaptığı açıklamalar cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin yabancı yatırımcıya fikir verdi. Yurtdışındaki 'bahar' havasını fırsat bilen yatırımcı borsayı rekora taşıdı..
Yurtdışındaki iyimser hava ve borsalardaki ralliye yabancı payı yüzde 68'e ulaşan İMKB de ayak uydurdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki kritik günlerde borsa yılın rekorunu kırarken, dolar 1.35 YTL'ye geriledi. Yurtdışındaki pembe tabloda ABD'li şirketlerin ilk çeyrek karlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve Avrupa'da yükselişe geçen satın alma ve birleşme dalgası etkiliydi. İMKB haftaya yeni bir rekorla başlayarak, yüzde 1.42'lik artışla 46 bin 697 puana yükseldi. Toplamda 652 puanlık artış yaşarken, dolar ise 1.3548 YTL'den işlem gördü. Euro dün 1.8355 YTL seviyelerinde günü kaparken, gösterge olan 26 Kasım 2008 vadesinde bileşik faiz ise yüzde 19.42 oldu.

SİYASİ RİSK UNUTULDU
Geçtiğimiz haftasonu Ankara'da düzenlenen 'Cumhuriyet'e sahip çıkalım mitingi' ve dün başlayan Cumhurbaşkanlığı adaylarının açıklanma süreci gölgesinde yeni bir haftaya giren piyasalarda ağırlıklı olarak yurtdışı piyasaların olumlu rüzgarları hissedildi. ABD'den gelen olumlu şirket verileri ile yükselişe geçen dünya borsalarına paralel bir tepki veren borsada 'Yatırımcı siyasi riski unuttu' yorumları ağırlık kazandı.