kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinli balık

Çam fıstığı, zeytinyağı, sarmısak ve maydanozu püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Hazırladığınız sosu balığa fırça ile sürün. Bir tencereye su ve dolmalık biberi koyup, biberler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Domates ve zeytinleri de katıp, domatesler yumuşayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Teflon tavada balığı pişirip, hazırladığınız domatesli karışımla birlikte, taze soğanları serpip servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gr. beyaz etli balık filetosu

* 2 çorba kaşığı çam fıstığı (kavrulmuş)

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 diş sarmısak (dövülmüş)

* 5 sap maydanoz

* 2 çorba kaşığı su

* 1 adet büyük boy yeşil dolmalık biber

* 4 adet orta boy domates (küp doğranmış)

* 100 gr. siyah zeytin

* 2 adet taze soğan (jülyen kesilmiş)