kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu sezon, gri, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı gibi canlı renkler çok popüler!

Perdede çiçekli ve çizgili kumaşlar çok popüler

DUYGU GÖKMENOĞLU - GUNAYDIN
İlkbaharın gelmesiyle perde modası da değişti. Bu sezon çizgili ve çiçekli desenlere sahip rengarenk perdeler çok moda! Ayrıca simli organze ve ipekli tafta gibi parlak kumaşlar da çok tercih ediliyor!..
Perde, günümüzde sadece pencereleri örtmek için kullanılmıyor! Yaşadıkları mekanın dekorasyonuna önem verenler, en az mobilya kadar perde seçimine de dikkat ediyor. Perde ve tül firmaları da tüketicilerin bu ihtiyaçlarına cevap vermek için modern ve klasik evlere uyum sağlayacak onlarca tasarımın bulunduğu koleksiyonlar hazırlıyor. Hatta bazı markalar, tül ve perdelerle uyumlu yatak örtüleri bile tasarlıyor. Bu sezon tüm canlı renkler, çizgili ve çiçekli desenler çok moda! Perde seçerken pencerelerin tipine, duvarların rengine, mekanın büyüklüğüne ve manzaraya dikkat etmek gerekiyor. 1923'ten beri tül ve perde sektöründe hizmet veren Broderi Narin'in yetkilileri perde seçimi ve modası hakkında bilgi verdi.

İPEKLİ TAFTALAR
* Perde seçerken model ve kumaşa dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle modele karar verilmeli. Modeller arasında, kendimize uygun olanı ararken de evin stili, bulunduğu cadde, manzara ve pencerelerin tipi gibi etkenler göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca kullanım kolaylığına da dikkat edilmelidir. Satın alınacak ürünün ütü gerektirip gerektirmediği çok önemli... Yüzde yüz polyester, kullanımı en kolay ve en çok tercih edilen kumaş cinsidir.

* Günümüzde en çok parlak ve simli organzeler, ipekli taftalar, ışıltılı kumaşlar tercih ediliyor.

*
Küçük odalarda daha küçük desenli kumaşlar, düz renkler tercih edildiğinde daha ferah bir görüntü sağlanıyor. Ayrıca kumaş şeffaf olursa karartma engellenerek daha aydınlık bir görüntü oluşur.

* Mekanizmalı sistemlerin kullanımı çok pratiktir. Ayrıca mekanı boğmazlar. Odaya geniş ve ferah bir hava verirler. Bir diğer yöntem ise duvardan duvara uzanan perdeler... Bu tarz perdeler, tıpkı mekanizmalı sistemlerdeki gibi odaya ferah ve geniş bir görünüm kazandırır.

*
Çizgili ve çiçek desenli ürünler bahar sezonunda revaçta... Keten tarzı kumaş isteyenlere, keten üzerine çizgili, çiçek desenli modelleri önerebiliriz. Organze ve ipek gibi daha iddialı kumaşları tercih edenlere ise daha desensiz modeller tavsiye ediyoruz. Kumaşlar görünüm bakımından oldukça iddialı olduğu için üzerinde desen olduğunda odayı boğabiliyor.
Haberin fotoğrafları