kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Obama'dan, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek

AA
Yeni Haber
ABD'de, 2008 başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarışan Illinois Senatörü Barack Obama, ''Farkında olmayanlar için söylüyorum. Ermeni halkına karşı bir soykırım oldu'' dedi.

Senatör Barack Obama'nın, başkent Washington'da, 100 kadar Illinoisli'ye hitaben yaptığı kahvaltılı konuşmada, sözde ''Ermeni soykırımı'' iddialarına da değindiği bildirildi.

Pan Armenian internet sitesinde yer alan habere göre, toplantıya katılan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Hukuk İşleri Direktörü Raffi Karakasyan ve ANCA Doğu Bölgesi Direktörü Karine Birazyan'ın, ABD Senatosu'na sunulan ve sözde Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin 106 sayılı tasarıya ilişkin tutumunu sorması üzerine Obama, ''Farkında olmayanlar için söylüyorum, Ermeni halkına karşı bir soykırım oldu. Gördüğümüz, Türk hükümeti ve diğerlerinin yine bunun olduğunu sürekli inkar etmeleridir. Diplomatik olarak bu sorun, acıyan bir nokta durumuna geldi'' dedi.

Toplantının ardından açıklama yapan ANCA Doğu Bölgesi Direktörü Birazyan, ''Illinois'teki Ermeni asıllı Amerikalılar ve ABD'deki tüm Ermeniler, senatör Obama'nın, 106 sayılı Ermeni tasarısının destekçileri arasında yer almasını bekliyor. Obama'nın, soykırımın tanınmasına ilişkin tutumu çok onurlu bir tutum ve ABD Senatosu Dış ilişkiler Komitesi'nin bir üyesi olarak bu tasarıya Obama'nın desteği, senato genel kurulundan bu tasarının çabuk bir biçimde geçmesini garanti edecektir'' dedi.