kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Metin Uca, Erdoğan’ı bekliyor

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklayan gazeteci Metin Uca, henüz Meclis üye tam sayısının beşte üçü olan 110 milletvekili imzasına ulaşamadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararını açıklamasıyla birlikte başvurusu yapacağını söyledi.

Metin Uca, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı adaylığından geri adım atmadığını kaydetti. Bugün itibariyle 12 vatandaşın adaylık için başvurduğunu belirten Uca, "Bende Başbakan Erdoğan'ı bekliyorum. Ne yazık ki 110'a ulaşamadım. Ama sadece ben değil, hiç kimsenin şansı yok. Parmak hesabıyla, uzlaşma olmadan hiçbir adayın parlamento yer bulma imkanı yok. Halkın büyüm çoğunlu bu adayın parlamento dışından olmasını istediği halde. Recep Bey'i cumhurbaşkanı seçmek için AKP gözü kapalı, hiç kimsenin desteği olmadan, cumhurbaşkanlığı makamını tartışmalı hale getirecek bir uygulamanın içerisine girerse, kimsenin şansı yok" dedi.

Muhalefetten partisi milletvekillerinden imza alacağını ancak bu partilerin parlamentoda oylamaya katılmayacaklarını ifade eden Uca, koşulların böyle olması halinde alınan imzaların da bir anlamı kalmayacağını dile getirdi. Metin Uca, "CHP veya ANAVATAN oylamaya katılmadıktan sonra onların göstereceği aday olmanın da mantığı yok. İktidar partisi milletvekilleri içerisinde de var ama öncelikle ortak isimde uzlaşma gerekiyor. Mutlak aday bulunması gerekiyor. Öbür türlü adaylık Anayasa Mahkemesine gidecek. Cumhurbaşkanlığı makamını kirletecekler. Altıya beş olumlu olumsuz çıksa bile, bunun kendi adayına cumhurbaşkanlığına adaylığını koyanlar içine sindirebilecekler mi? Ya da yediye dört çıksa, ne fark edecek ki? Sonuçta tartışmalı bir kurum ve halkın kabul etmediği bir cumhurbaşkanı ve yargı yoluna gitmiş bir Cumhurbaşkanlığı seçimi. Türkiye adına utanç verici gelişme, Türkiye'deki demokrasi kültürü ve uzlaşma adına" diye konuştu.

METİN UCA KİMDİR?

1961 yılında Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya gelen Metin Uca kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimi aldıktan sonra Anadolu Ajansı'nın sınavını kazanarak muhabirlik yapmaya başladı. Uzun yıllar muhabirlik hayatına devam eden Uca, daha sonra sunuculuk ve tek kişilik gösteriler yaptı. Yayınlanan iki kitabı bulunan Uca, öğrencilik yıllarından itibaren CHP gençlik kolları dahil aktif siyasetin içinde de görev aldı.

(ANKA)