kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Bir ay içinde şeriat ülkeye gelmezse...
Köktendinci öğrenciler, Pakistan Devlet Başkanı Müşerref'e 1 ay tanıdı, ülkeye şeriatı getirmezse intihar saldırısı tehdidinde bulundu..
Pakistan'da köktendincilere yönelik baskınlara tepki gösterenler, isyan hazırlığında... Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, devlete ait bir arsada olduğunu öne sürerek camileri yıkma emri vermesinin ardından medreselerde okuyan kız öğrenciler hükümete 1 ay süre verdi. Geçtiğimiz ay İslamabad'da "ahlaksız" diyerek bir genelevi basan ve genelevi işletenleri de rehin alan çarşaflı öğrenciler, bu kez şeriat istedi.

VİDEOLARA YASAK İSTİYORLAR
Müşerref'ten yönetim şeklini bir ay içinde şeriata döndürmesini isteyen öğrenciler, aksi takdirde intihar saldırıları başlatma tehdidinde bulundu. İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Hamna Abdullah adlı öğrenci, "Biz şeriat istiyoruz. Eğer hükümetin kararı bizi durdurmak olursa, bizim de son kararımız hayatlarımızı feda etmek olacaktır" dedi. Geçtiğimiz hafta, kızların okuduğu medresenin başındaki Mevlana Abdülaziz adlı din adamı, ülkedeki tüm video ve müzik kaseti satan dükkanların hemen kapatılması çağrısında bulunmuştu.