kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Çakmakçı: Hedef sigorta fakültesi
Sektörün eğitim çıtasını yükseltmek istediklerini söyleyen Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi Kurucusu Seyran Çakmakçı, nihai hedeflerinin beş yıl eğitim verecek bir sigorta fakültesi kurmak olduğunu belirtti..
Eurotıme Sigorta Eğitim Akademisi kurucusu Seyran Çakmakçı 20 yılı aşkın bir zamandır acentelik yaptığını söyleyerek, hep eğitimli ve birikimli personelle çalışamamanın sıkıntısı duyduğunu ifade etti. "Bunun sadece benim değil, sektörün genel sıkıntısı olduğunu görmek, Eurotime Sigorta ve Eğitim Akademisi fikrini de beraberinde getirdi" diyen Çakmakçı sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörümüzü daha güzel günlere taşımak için önemli bir misyon üstlenmiş durumdayız. Bu sektöre hizmet verenlerin ve dolayısıyla sektörün eğitim çıtasını yükseltmek istiyoruz.

BEŞ YILLIK EĞİTİM
Nihai hedefimiz Türkiye'deki ilk sigorta eğitim fakültesini kurmak. Bu fakülte bir yıl yabancı dil hazırlık olmak üzere toplam 5 yıllık bir eğitim verecek" şeklinde konuştu. Daha geniş bir kitleye ulaşabilmek adına ülke genelinde şubeleşme yoluna gideceklerini belirten Çakmakçı, "Ayrıca önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı Türkiye'nin yakın olduğu Tacikistan, Kırgızistan, Azarbaycan gibi Türki Cumhuriyetler'de de devam ettireceğiz. Bu bölgelerde de organizasyon kurarak eğitim çalışmaları başlatacağız" dedi. Son dönemde sigorta sektörüne ciddi bir yabancı sermaye girişi olduğunun üzerinde duran Çakmakçı, buna bağlı olarak Türk sigorta sektörünün yeniden yapılanma gereksinimi içinde olduğunu ifade etti.