kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi
BUGSAŞ ve Kurnaz
Okurumuz Necah Büyükdura'nın Ankara eki ile ilgili notu:
"Gazetemin 12 Nisan tarihli CityAnkara ekinde baş sayfanın sağ üst köşesinde 'Kurnaz Başkan' başlığıyla yer alan haberde kısaltılmış ismi BUGSAŞ olan bir kuruluştan söz ediliyor. Ben bunun hangi kuruluş olduğunu bilemedim. Haberin hiçbir yerinde bu kısaltmanın açılmışı yer almıyordu. Ayrıca haberi okumaya başlayınca sanıyordum ki BUGSAŞ Genel Müdürü olan kişi kendisini Ankaraspor AŞ başkanlığına getirtti. Haberi okuyunca anlaşılıyor ki gerçekte bir kurnazlık olayı falan yok. Sabah gazetesinde cinaslı, kurnazca şaşırtılı başlık kurma sevdasını bir okur olarak yadırgıyorum. Gazetemdeki bir başlık neden (bir an için bile olsa) beni kandırsın? Sadece başlığı okumuşsam neden hep kandırılmış olarak kalayım?"

İki eleştiri ve yorum
- Gerçekten de haberde BUGSAŞ'ın açılımı yok. BUGSAŞ: Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş. Bunun böyle olduğunu hiçbir okur peşinen biliyor diye place kabul etmemek lazım Ankara'da oturanlara yönelik bir ekte bile.
- Gazetede başlıkların haberin anlattığıyla bağının olması anlayışı egemen olmalı. Kurnaz Başkan başlığını gören bir okur, "başkanın bir kurnazlık yaptığı" fikriyle haberi okumaya başladığında, sadece soyadı dolayısıyla böyle bir başlık atıldığını görürse tepki gösterme hakkını da kazanır. Bu nedenle başlıkların habere köprü olması ilkesine dikkat edelim.