kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Mebruke Binici sahte isimli teröristin röfleli saçları dikkat çekti.
'Sizi öldürmediğim için çok pişmanım'
Nazan ERDEM - ADANA/MERKEZ
Adana'da 9 kilo 750 gram patlayıcı madde ile yakalanan kadın terörist, "Eylemi yapamadığım için yaşama hakkım yok. Beni öldürün" dedi..
Adana'da 9 kilo 750 gram ağırlığında A 4 tipi patlayıcı madde ve 2 el bombası ile yakalanan ve canlı bomba olduğu ileri sürülen Mebruke Binici sahte kimlikli genç kız, olayla ilgili olarak emniyette susma hakkını kullandı. Çakmak Caddesi'ndeki bir internet kafede örgüt ile chat yaparken yakalanan yasadışı PKK/Kongra-Gel terör örgütü üyesi canlı bombanın polislere, "Eylemi gerçekleştiremediğim için benim yaşama hakkım yok. Sizleri de öldürmediğim için çok pişmanım. Elinizde fırsat varken beni öldürün" dediği öğrenildi. Terörist kadın, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

CHAT YAPIYORDU
Kırsal kesimde eğitim aldıktan sonra eylem için Adana'ya geldiği belirlenen ve bir internet kafede örgütle chat yaparken polis tarafından yakalanan Mebruke Binici sahte kimlikli genç kız, götürüldüğü emniyette olayla ilgili konuşmadı. Örgütle chat yaparken "Sevgilim çok mutlu olacaksın. Yakında kavuşacağız. Senin acılarını unutturacağım" diyerek, şifreli biçimde kanlı eylemi gerçekleştireceği yönünde mesaj verdiği ileri sürülen canlı bombanın eylemi gerçekleştirmeden önce Adana Adliyesi binasının çevresinde keşif yaptığı öne sürüldü. İnternet kafenin ikinci katında bir sırt çantası içerisinde ele geçirilen patlayıcı maddeleri, bebek kıyafetine sararak bir kundak içerisinde yanında taşıyacağı ve eylem yapacağı binaya beraberinde götüreceği sanılan canlı bombanın parmak izi alındı ancak gerçek kimliğine ulaşılamadı. Adana Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, canlı bombacının gerçek kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini, bilgisi olanların polise başvurmasını istedi.