kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
En çok Babacan'ı beğeniyorum
ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
* Ekonomiyle aranız nasıl?
Okuma, bilgi açısından süper. Ama idare etme açısından pek iyi değil. Çünkü Türkiye ekonomisini son derece dengesiz buluyorum. İnsanlar bir türlü yatırım yapmaya cesaret edemiyor. Çekiniyor, korkuyor. Yapsan bu sefer başka şekilde açıkta kalıyorsun. Her an doların yükselme ihtimali var, devalüasyon ihtimali var. Yani istikrar yok bence.

* Yani siz Başbakan Erdoğan'ın icraatlarını başarılı bulmuyor musunuz?
Şimdi bu Başbakan Erdoğan'ın icraatlarından çok... Ben Ali Babacan'ın çok başarılı buluyorum. Son derece çağdaş buluyorum. Genç olması beni çok etkiliyor.

* Ekonomi bakanları arasında favoriniz Babacan galiba...
Şu anda en çok onu beğeniyorum. Duruşunu beğeniyorum. Fakat en çok onu beğeniyorum diye altını çizmek doğru değil belki. Hepsi bir şekilde katkıda bulunuyor. Türkiye'ye çok yatırım var ama sadece yabancılar yatırım yapabiliyor. Bizler Türk vatandaşları olarak yatırım yapmakta zorlanıyoruz. Ben açıkçası daha önce yatırım yapmamış olsaydım, şimdi beni çok zorlardı. Niye? Acaba her an dolarla borçlanıp ortada kalır mıyım diye tedirgin olurdum.

* Peki ama son birkaç yıldır Türkiye'de bir istikrar var. Reel faizler düşüyor, enflasyon düşüyor. Ekonomide iyiye gidiş var. Yabancılar Türkiye'ye yatırıma geliyor. Tüm bunlar size güven vermiyor mu?
Vermiyor. Açıkçası bunun zorla elde tutulan bir denge olduğunu düşünüyorum. Her an bir yerde bir patlak olacak gibi. Yeteri kadar güven vermiyor. Çok sağlam temeller üzerinde olduğunu düşünmüyorum. Maalesef Türkiye'de her an her şey değişebilir diye görüyorum.