kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri
Tecelliden Abuzittin'e mektuplar
Abuzittincim,
Geçenlerde Marmaris'deydim. Yazın eli kulağında. Erkenci bazı turistler şortla dolaşıyor. Denize bile girenler var. Bu arada, kara çarşafa bürünmüş hanımlara da rastlıyorum. Bunlar Arap turistler değil, bizimkiler. Maşallah, geçen yıldan bu yana ne kadar da çoğalmışlar. Üstelik Marmaris'te!. Bazılarımız "Ya Çankaya'nın först leydisi türbanlı olursa?" diye endişe ediyor.. Bu gidişle çarşaflı da olabilir azizim.. Yeter ki kara değil de renklisini giysin.
Deriz ki "işte renkli mozaiğimizden muhteşem bi örnek!" Neyse, (pek neyse değil de pazar pazar içini daha fazla karartmayım) bu sene turizm iyi olacak, diyorlar.
Doğrudur ama ufak tefek önlemler almalıyız. Mesela gelen turistlere mehter takımı eşliğinde birer altın madalya vermek gibi.
"Buna ne gerek?" dersen gazetelerdeki başlıklara baksana Abuzittincim. "13 bin asker dağda.. 4 DHKPC'li ölü ele geçti.. Taksim Meydanı'nda 3 kiloluk A4 plastik patlayıcı etkisiz hale getirildi.. 5 terörist öldürüldü!"
Buna bi de "Askerlerimiz Irak'a ha girdi ha giriyor.." haberlerini ekle. Sen böle bi memlekete tatil yapmaya gider misin? Ama çok çok turist gelecekmiş..
Valla baya cesur adamlar.. Madalya şart!
Yalnız turistlere değil bizlere de birer madalya lazım. Onun sebebi başka.. Sabah yazmıştı, bizdeki dolaylı vergilerin toplam içindeki payı yüzde 72'yi aşmış. Bunlar ekmekti, peynirdi, zeytindi, tüptü, benzindi bu gibi tüketim maddelerinden alınan vergiler. Devlet, kayıt dışının önüne geçmedikçe, yükleniyor KDV'ye ÖTV'ye. Bu oran gelişmiş ülkelerde yüzde 30'lardaymış. Bi Amerika'lıyı al, onun yanına bi Japon'u koy, bi de İsviçre'liyi ekle, bu 3'ünün ödediği tüketim vergisinin oranı bi Türk'ünkine yetişemiyor Abuzittincim. Yarım da Belçikalı ilave etmek gerek!
Gıkımız çıkmadan bu kadar çok vergi ödemekle, milletçe birer madalya hak etmiyor muyuz?
Beni en çok gururlandıran IMF haberi oldu. IMF, "Türkiye dünyaya örnek" demiş. Şundan örnekmişiz. Önümüzdeki yıllarda dünyada enflasyon artabilirmiş ama Türkiye uyguladığı sıkı para politikasıyla bunun dışında kalacakmış. Yalnız, "sıkı para politikası" mı yoksa "sıkı sepet oyunları" mı? (son telefon zammını hatırla) ortada muğlak bi durum var ama IMF dediyse doğrudur.
Şimdi birileri çıkıp "Hırvatlar bile enflasyonu yüzde 2'lere çekti.. Bizdeki Hırvatlarınkinin 5 katı.." diye ahkam kesmeye kalkacaklardır, sen onlara da kulak verme. Ve de asla ve asla IMF bizi övdü diye şımarmamalı, izlediğimiz çok başarılı para politikalarından şaşmamalıyız.
Şimdi biliyorsun "anneler günü" var, "sevgililer günü" var, "öğretmenler günü" var.. Bi de "hıyarlar günü" olsa. O gün kendisini hıyar gibi hissedenler birbirlerine, çeşitli renklerde fiyonk takılmış hıyar gönderseler. Tutar mı acaba? Bu fikir nereden aklına geldi dersen, hiiiç öylesine geldi.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.