kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Hırsızdan kurtuldu antrenmana koştu
Mustafa KAYA / MERKEZ
Fransız işadamının arabası Etiler'de içinde oğluyla çalındı. Hırsızın, polisi görünce indirdiği çocuk, "Futbol antrenmanına geciktim" deyip karakoldan sahaya koştu..
Türkiye'de çalışan Fransız Olivie Blok'un, kontak anahtarı üzerinde park ettiği BMW marka otomobili, içinde oğlu Aksel'le (10) beraber çalındı. Etiler Nispetiye Caddesi üzerinden aracı çalan hırsız, polisi görünce Aksel'i yolda indirdi. Fenerbahçe taraftarı Fransız çocuk ise, götürüldüğü karakolda "Antrenmana geç kaldım" diyerek ifade vermeden spor kulübüne koştu.

ANAHTAR ÜSTÜNDE KALDI
Philip Morris'te yönetici olarak çalışan Fransız Olivie Blok, dün sabah saat 08.30'da oğlu Aksel'i Levent Spor Kulübü'ndeki futbol antrenmanına götürmek için Etiler'deki evinden yola çıktı. Olivie Blok, Nispetiye Caddesi'nde otomobili durdurarak yol üzerinde bulunan kuru temizleme dükkânına girdi. Bu sırada kimliği belirsiz bir kişi, kontak anahtarı üzerinde olan otomobili, içinde babasını bekleyen küçük çocukla birlikte kaçırdı. Çıktığında otomobilini göremeyen baba, hemen polisi aradı. Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, hırsız 200 metre ileride bir devriye ekibiyle karşılaşınca çocuğu araçtan indirdi ve hızla uzaklaştı. Küçük çocuk da hemen yakında bulunan bir arkadaşının evine giderek, başından geçenleri anlattı. Ailenin haber vermesi üzerine eve gelen polis ekipleri, Aksel'i alıp Levent Polis Merkezi'ne götürdü. Bu sırada baba da oğlunun bulunduğu karakola çağrıldı.

İNGİLİZCE 'İN AŞAĞI' DEDİ
Olivie Blok karakola beklenirken küçük Aksel "Antrenmana geciktim" diyerek babasını beklemeden 50 metre ileride bulunan spor klübüne gitti. Anne Marya Blok, oğlunu görmek için spor kulübüne giderken Oliver Blok önce karakolda ifade verdi. Blok daha sonra da antreman sahasına gidip oğlunu gördü. Küçük Aksel antrenman sahasında babasına olayı, "Fransızca konuştuğum için bana İngilizce karşılık verdi. Bir polis otomobili görünce 'hadi polis geliyor, go go' diye bağırdı. Ben de kapıyı açıp indim. O son hızla gitti" sözleriyle anlattı.