kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İngiltere prensin ayrılığını konuşuyor
Yeni Haber
İngiltere tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William'ın üniversiteden bu yana kız arkadaşı olan Kate Middleton ile ilişkisini bitirmesinin ardından İngiliz basını konuyla ilgili tartışmaları manşetlerine taşıdı.

Bütün gazeteler ayrılıkla ilgili çeşitli gerekçeler öne sürerken, bu gerekçeler arasında William'ın, ilişkinin artık büyüsünü yitirdiğini düşünmesi, Kate'in orta sınıf bir aileye mensup olması, Prensin gece hayatı ve yaşam tarzı ve Kraliyet ailesinin ilişkiye müdahalesi ve baskıları öne çıktı. William'ın babası veliaht Prens Charles'ın resmi konutu Clarence House'dan ise henüz açıklama yapılmadı.

BBC'den Nicholas Witchell, prensin evlilik konusundaki baskılardan kaçmış olabileceğini belirtirken, özellikle kraliyet ailesinin William'a "artık bu ilişki konusunda kararını ver" baskısı yapmış olabileceğine dikkat çekti. Bazı gazeteler prensin ordudaki kariyerinin çiftin ayrı yaşamasına yol açtığını, bunun da ilişkiyi zedelediğini öne sürerken, Tha Mail on Sunday, William'ın ilişkinin eski büyüsünü ve neşesini kaybetmesinden şikayetçi olduğunu, ayrılığın da bu duygunun ortaya çıkmasından sonra geldiğini yazdı. Mail ayrıca, Kate Middleton'ın orta sınıfa mensup olmasının da ilişkinin bitmesinde etkili olduğunu iddia etti.

The Independent on Sunday, William ve Kate'in fotoğraflarının basılı olduğu çay kupası, duvar tabağı ve benzeri anı eşyalarının bile hazırlanmaya başlandığı bir dönemde ayrılık haberinin İngiliz halkını sarstığını belirtirken, The Sun'ın ortaya attığı; çiftin ordudan, kraliyet ailesinden ve paparazzilerden gelen baskıya dayanamayıp ayrıldıkları iddiasını sayfalarına taşıdı.

The Observer, Prens Charles'ın oğluna "ya evlen ya bırak" baskısı sonucunda ayrılık geldiğini öne sürerken, Middleton ailesinin Newbury bölgesinde küçük bir köyde bulunan evlerinin gazete ve TV muhabirlerinin istilasına uğradığını ve ailenin basından "yalnız bırakılmak" konusunda ricada bulunduğunu hatırlattı. Observer, basının Kate'e ilgisinin ardında hikayesini satın alma isteğinin yattığını da iddia etti.

The Sunday Times ise Kate Middleton'ın Prens William ile 5 yıl erken karşılaştığını yazdı ve "eğer 5 yıl daha geç karşılaşmış olsalar evlilik yaşında olacaklar, ilişkileri yıpranmayacak ve bu hikaye evlilikle sonuçlanacaktı" iddiasında bulundu.

Kraliyet ailesinin eski basın danışmanlarından Dickie Arbiter ise Kate Middleton'ı zor zamanların beklediği yorumunda bulunurken, basının genç kızı asla rahat bırakmayacağını, bir sonraki ilişkisinin de, gelecekteki bütün ilişkilerinin de basının merceği altında olacağını öne sürdü. Arbiter, Prens William'ın ise basından kaçmasının kolay olduğunu, kışlasına kapanarak istemediği bütün etkilerden kurtulabileceğini söyledi.

Londra'daki bir moda firmasının aksesuar alımlarını yapan Kate Middleton, 2001 yılından bu yana Prens William ile arkadaşlık yapmış ve geçen aralık ayında ilk kez Prens William'ın askeri akademiden mezuniyet töreni sırasında kraliyet ailesiyle birlikte basının ve halkın önüne çıkmıştı. Genç kızın kraliçenin bulunduğu bir kareye sokulması, evliliğin yakın olduğu yorumlarının yapılmasına ve anı eşyalarının üzerine bile çiftin fotoğraflarının konulmasına yol açmıştı.

(AA)