kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Bu yıl ciromuz % 35 ihracat % 50 artacak'
Ülker Gıda Grubu Başkanı Tütüncü, 2006'da 2 milyar dolar olan grup cirosunu bu yıl yüzde 35 artırmayı hedeflediklerini, 42 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirtti..
Ülker Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, 2006 yılında toplam cirolarının bir önceki yıla oranla yüzde 15 artarak 2 milyar dolara ulaştığını, 2007 yılında ciroyu yüzde 35 oranında artırmayı hedeflediklerini bildirdi. Tütüncü, gıda grubunun Ülker'in son yıllardaki hızlı büyümesinin en önemli kaynağı olduğunu söyledi. Tütüncü, 2007 yılında gerçekleşecek 42 milyon dolarlık yatırımın 10 milyon dolarının Ülker Kellogg's ürünlerini çeşitlendirmek, 20 milyon dolarını ise süt ve süt ürünleri için kullanacaklarını, geri kalan 12 milyon dolarını da diğer gıda grubu şirketlerinde değerlendirileceğini dile getirdi.

PAZARI BÜYÜTÜYORUZ
Ülker'in süt sektörüne girme ve kendi fabrikasını kurma tarihinin 1996 olduğunu ifade eden Tütüncü, gıda grubunun en önemli yatırımlarının süt alanında olacağını, Ülker Ak Gıda'nın Karaman'daki yeni bir fabrikayı haziran ayında hizmete sokacağını ve bu proje ile Ülker'in bin 600 ton olan günlük süt üretim kapasitesinin 2 bin 100 tona çıkacağını belirtti. Ülker Gıda Grubu'nun bir özelliğinin de faaliyet gösterdiği pazarı büyütmesi olduğunu söyleyen Tütüncü, "Pek çok markamız ilgili kategoriyi büyütmüştür. Bunun en güzel örneklerinden biri Cola Turka'dır. 2003 yılında pazara giren Cola Turka, Türkiye kola pazarını yüzde 52 büyütmüştür'' dedi.

6 BİN 600 KİŞİYE İSTİHDAM
Tütüncü, Ülker Gıda Grubu'nun 2006 yılındaki cirosunun 2 milyar dolar, toplam ihracatının 54 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, toplam aktiflerinin 840 milyon dolarolduğunu, 6 bin 600 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Tütüncü, "Margarin sektöründe 2006 yılında yüzde 36 payla liderliğimizi sürdürüyoruz, sıvı yağ pazarında ikinciliği yakaladık. Çorba pazarında da ikinci lige ulaştık" dedi. Süt pazarında yüzde 19 payla ikinci lige yükseldiklerini anlatan Tütüncü, Cola Turka'nın süpermarketlerde ve büyük şehirlerde ikinci marka olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları