kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Kartal Yuvası ile yılda 25 milyon $ kazanacağız'
FURKAN ALP
Lisanslı ürün satan mağazalarını yapılandırarak 'Kartal Yuvası'na dönüştüren BJK'nin hedefi ürün gelirlerini üç yılda 10 milyon $'dan 25 milyon $'a çıkarmak..
Türkiye Turkcell Süper Lig'inde şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş, lisanslı ürün gelirlerinde de liderliğe göz dikti. Beşiktaş Futbol A.Ş Genel Müdürü Sami Çoban, kulübün lisanslı ürün gelirlerini 'Kartal Yuvası' ile 3 yılda 25 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi.

BAĞDAT CADDESİ'NDEN YOĞUN TALEP GELİYOR
2006 yılında BJK'nin lisanslı ürünlerden 10 milyon dolar gelir elde ettiğini belirten Çoban, kulübün lisanslı ürünlerini satan BJK Store'ların 'Kartal Yuvası' olarak değiştirildiğini ve bu yeni yapılanma ile Beşiktaş'ın 3 yıl içinde yılda 25 milyon dolar gelir elde edeceğini ifade etti. Taraftarlara keyifli alışveriş mekanları tasarladıklarını kaydeden Çoban, 2007 yılı içerisinde 5 yeni 'Kartal Yuvası' açacaklarını ve toplam 25 mağazaya ulaşacaklarını açıklayarak, "Nerede taraftar varsa orada ürün satacağız. İstanbul'da özellikle talebin yoğun olduğu semtlerde yeni yerler açacağız. Önümüzdeki aylarda Bağdat Caddesi, Olivium Alışveriş Merkezi ve Ümraniye'de yeni Kartal Yuvaları'nın açılışını yapacağız. 2007 yılı içerisinde toplam mağaza sayısını 25'e çıkartmayı hedefliyoruz. Mersin, Ankara ve diğer Anadolu şehirlerinde de lisanslı ürünlerimizi satan corner satış noktaları ile büyüyeceğiz" dedi.

ŞAMPİYONLUK TEMALI FORMALAR ÜRETİYORUZ
Binin üzerinde lisanslı ürün çeşidi ile Beşiktaş taraftarlarına kol düğmesinden saate, formadan kabana kadar geniş bir ürün yelpazesi sunduklarına dikkat çeken Çoban, bu sezon şampiyonluk bekleyen Beşiktaşlılar için yeni kreasyonlar tasarladıklarını da bildirdi. Çoban, futbolda olduğu gibi lisanslı ürünlerde de rekabet yaşandığını belirterek, "Bu sezon özellikle şampiyonluk temalı yeni formalar ve ürünlere odaklandık. Yaz dönemi için taraftarların moda ve giyim zevklerini inceliyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları