kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Monica'nın organları 4 kişiye hayat verdi
Özge İPEKÇİOĞULLARI / MERKEZ
Fethiye'de geçirdiği trafik kazası sonucu ölen İspanyol Monica Gilleme Mopel'in kalbi ve karaciğeri iki hastaya nakledildi. Böbrekleri ise bugün iki kişiyi daha hayata bağlayacak..
Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen İspanyol Monica Gilleme Mopel'in (35) organları İzmirli 4 hastayı tekrar hayata bağladı. Türkiye aşkı nedeniyle 2 yıl önce İsyanya'dan Fethiye'ye gelerek yerleşen Monica Gilleme Mopel, geçirdiği talihsiz kaza sonucu Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İki gün boyunca yoğun bakımda kalan, ancak beyin kanamasına bağlı olarak beyin ölümü gerçekleşen Mopel'in annesi İspanya'dan çağırıldı. Anne Mopel, hastanenin organ nakil koordinatörü Dr. İsa Çelik ile yaptığı görüşmenin ardından kızının organlarını bağışlama kararı aldı. Mopel'in kalbi helikopterle İzmir'e yetiştirilerek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 50 yaşındaki Ayşe Kırmızıyüz'e nakledilirken, karaciğeri Nihat Karataş'a (17) hayat verdi. Böbrekleri ise Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerinde dokusu uyan hastalara bugün nakledilecek.

RÜYALARI GERÇEK OLDU
1 aydır nakil bekleyen Kırmızıyüz, "Bana bir İspanyol'un kalbinin nakledileceği aklımın ucundan bile geçmezdi. Monica'nın ailesine hem başsağlığı diliyor, hem de teşekkür ediyorum" dedi. Mopel'in karaciğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 17 yaşındaki Nihat Karataş'a takıldı. İki aydır karaciğerinden kalbine giden damardaki sorun nedeniyle karaciğer yetmezliği çeken lise öğrencisi Karataş, "Rahatsızlığım nedeniyle 2 aydır gidemediğim okuluma tekrar döneceğim için çok mutluyum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları