kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Pendik'te iki yeni dev tesis
Murat KEKLİKÇİ / MERKEZ
Pendik ilçesi biri bölgenin kuzeyinde diğeri ise güneyinde olmak üzere iki önemli projeye ev sahipliği yapacak. İlçenin güneyinde, ihalesi geçtiğimiz aylarda tamamlanan İstanbul'un 3. uluslar arası marinasının yapımına başlanacak. Pendik Belediyesi'nin hazırladığı projeye göre, 2008'in başlarında hizmete girmesi planlanan Pendik mendireğine yapılacak marina 500 yat kapasiteli olacak.

ÇEKİM BÖLGESİ HALİNE GELECEK
İlçenin kuzey kısmında ise Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın bir bölgeye ise Anadolu yakasının en büyük fuar merkezi inşa edilecek. Fuar merkezi, 600 yataklı kongre ve fuarcılık oteli, 3 bin kişilik kongre merkezi, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkânlarlardan oluşacak. Pendik, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ro-Ro İskelesi'nden sonra yeni projelerin hayata geçirilmesiyle çekim bölgesi haline gelecek.

5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI
Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak şunları söyledi: "İlçemiz diğer ilçelere arasında parmakla sayılabilecek üstün niteliklere sahip bir kent olmuştur. Planlı şehirleşmesi, modern konutları, hava, deniz kara ulaşım kolaylığı ile trafik derdi olmayan ender ilçelerden biri haline gelmiştir. Önümüzdeki günlerde Pendik'i şehircilikte üst sınıra getirecek iki dev projenin temelini atarak bu sürece önemli bir katkı daha sağlamış olacağız." Kaya, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi ile yaklaşık 5 bin kişiye iş imkânı doğacağı müjdesini verdi.
Haberin fotoğrafları