kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tezkereye AKP'liler ihtiyatlı yaklaştı: Zamanlama önemli
Ergun AKSOY / Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın "Kuzey Irak'a operasyon için siyasi karar ortaya çıkmalı" sözlerine AKP'ili vekiller, ihtiyatlı yaklaşırken, bazıları ABD'nin ikna edilmesi gerektiğini vurguladı. AKP'li vekiller SABAH'a şunları söyledi:

* Ali Rıza Alaboyun (Aksaray): Genelkurmay Başkanı'nın, tespitleri doğrudur. Ancak, işin bir de siyaset ayağı var. Bütün siyasi ve diplomatik yolların denenmesi lazım. Son seçenek operasyon olmalı.

* Turhan Çömez (Balıkesir): Meclis'in Büyükanıt'a tezkere kararıyla destek olması doğrudur. Tezkere çıkartılmalı ve TSK'nin eli rahatlatılmalı.

* Vahit Erdem (Kırıkkale): Tezkere zaten Meclis'e gelir ve çıkar. Önemli olan konunun siyasi tarafını halletmek. İyi bir zamanlama ve zemin önemli.

* Abdullah Çalışkan (Adana): Zamanlama çok önemli. Erken adım atarsınız geç kalmış olursunuz, geç adım atarsanız aynı şeyi yaşayabilirsiniz.

* Nihat Ergün (Genel Başkan Yardımcısı): Siyasi, askeri ve iktisadi analiz iyi yapılmalı. Sonra zamanlama çok önemli. Bağıra, çağıra sınır ötesi operasyon olmaz.

* Osman Seyfi (Nevşehir): Biz de hazırız. Tezkere gelirse Meclis'ten geçer. Genelkurmay Başkanımız 'Gücümüz var biz bu işin üstesinden geliriz. Meclis karar verirse bu işi yaparız' diyor. Doğru söylüyor. Politik şartlar buna uygunsa tezkere gelir ve geçer.