kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İmam Abdul Basit Tarık
'Domuz yiyen gay olur'
Arzu CEYLAN / BERLİN
Almanya'daki Ahmediye Cemaati'nin dergisinde "Domuz yiyen eşcinsel olur" denildi. Eşcinseller Derneği temsilcisi Hakan Taş yanıt verdi: Eşcinselliğimi fark edene kadar hiç domuz yememiştim..
Almanya'nın başkenti Berlin'deki Ahmediye Cemaati'nin gençlik dergisindeki, "Eşcinselliğin artması domuz etinden" sözleri tepki yarattı. Göçmen Eşcinseller Derneği temsilcisi Hakan Taş ise, "Ben eşcinselliğimi fark edene kadar hiç domuz yememiştim" dedi. Berlin'de yayınlanan BZ gazetesi, dergide domuz etiyle eşcinsellik arasında bağlantı kurulduğunu işaret etti. Habere göre dergide "Sevgili dördüncü halifemiz Hazreti Mirza Tahir Ahmad, eşcinselliğin artmasının toplumda gittikçe tüketimi artan domuz etinden kaynaklandığını söyledi. İnsan neyse kendi de onu yer. Utanmaz bir hayvan olan domuz, kendisini yiyenlerde belli bazı davranış biçimlerine yol açar" sözleri yer alıyor.

'FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ VAR'
Çoğunluğu Pakistanlı Müslümanlardan oluşan Ahmediye Cemaati imamı da bu görüşü savundu. İmam Abdul Basit Tarık, yayınlanan sözlerin doğru olduğunu iddia ederek, "Fikir özgürlüğü var. Dergide bunu yazanlar, yediklerimizin davranışlarımızı ve düşüncelerimizi büyük ölçüde etkilediğini söylemek istiyor. Ot yiyen hayvanlar bile et yiyenlerden daha sakin" dedi. Almanya Göçmen Eşcinseller Derneği temsilcisi Hakan Taş ise, Ahmediye Cemaati'nin yasaklanması gereken bir örgüt olduğunu iddia ederek, "Eşcinsellik Avrupa genelinde kabul edilmiştir ve bulaşıcı bir hastalık olarak da görülmüyor. Cinsel oluşumundan dolayı kimse yargılanmamalı, bunu Allah sadece sorgulayabilir. Ayrıca ben eşcinselliğimi fark edene kadar domuz eti yememiştim" yorumunu yaptı. Tanıdığı bir çok Müslüman eşcinselin domuz etini hiç yemediğini belirten Taş şöyle dedi: "Almanlar da domuz eti yiyor ama çoğu heteroseksüel. Ayrıca halkı kışkırttıkları için haklarında dava açmayı da düşünüyorum."
Haberin fotoğrafları