kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kapakta Hollywood'un kirli yüzü var
Eylem BİLGİÇ
Yıldızlar, ünlü oyuncular her zaman hayranlık uyandırır. Oysa onların pırıltılı dünyalarının içyüzü hiç de göründüğü kadar imrenilecek durumda olmaz çoğu zaman. e2'de önümüzdeki perşembe günü başlayacak Dirt de işte bu sahte pırıltıyı sorguluyor. Dizide Hollywood ünlülerinin mahremiyeti ve özel hayatı, Dirt adlı tabloid dergiden soruluyor. Dirt ise yayın yönetmeni Lucy Spiller'dan...

Acımasız ve soğuk
Ünlülerin korkulu rüyası, acımasız magazin editörü Lucy Spiller rolünü Courteney Cox canlandırıyor. Friends dizisinde temizlik hastası Monica ile hafızalara kazınan ve televizyonda kazanılabilecek en yüksek fiyata ulaşan Cox, Dirt'te ünlülerin düşmanı rolünde. Cox'un canlandırdığı acımasız, soğuk, amacı uğruna her şeyi göze alabilen, bir o kadar da karizmatik Spiller, şöhretin bir bedeli olduğunu düşünüyor ve bu bedeli tahsil etmekten büyük keyif alıyor. Kimsenin yakalayamadığı kareleri çekme yeteneğine sahip şizofren paparazzi Don Konkey'nin (Ian Hart) de yardımıyla, şöhretlerin yaşamlarındaki gizli gerçekleri ortaya çıkarmakla kalmıyor, kaderlerini de belirliyor. Ama Spiller, ünlülerle danışıklı dövüş içinde yalan haber üretmiyor. Tam tersine, Hollywood'un yarattığı gösterişli ve kusursuz o sahte görünüşü her hafta paramparça ediyor.

Deneyimlerinden yararlandı
Aslında Dirt, aynı zamanda dizinin yapımcılarından olan Courteney Cox'un kişisel deneyimlerinden de izler taşıyor. Cox, kendisi gibi ünlü bir oyuncu olan David Arquette ile evli. Magazin muhabirleri üzerine bir dizi yapma fikri Cox'un hamileliği sırasında yaşadıkları rahatsız edici tecrübeler sonucu ortaya çıkmış. Çiftin avantajı, dizide anlatılan her iki tarafı da çok iyi tanıyor olmaları. Akıl almaz paparazzi baskınlarına bizzat maruz kaldıkları için onların yöntemlerini çok iyi biliyorlar. Şöhretlerin hayatında medyanın rolü ve özel yaşantı ihlali gibi konular hakkında birinci elden bilgiye sahipler. Bu açıdan da dizi bir hayli gerçekçi. Çekimleri Hollywood'da yapılan Dirt, renkli, ışıltılı, güzel kadınların ve yakışıklı erkeklerin boy gösterdiği kareleriyle ve kapalı kapılar ardındaki gerçekleri su yüzüne çıkarmasıyla birçok seyirciyi ekrana bağlamayı başaracak gibi gözüküyor.
Haberin fotoğrafları