kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Küçük kavramlar sözlüğü:
Atonal: Avrupa'da 17. ve 19. yüzyıllar arasında uygulanan notasyon sistemi için kullanılır. Kavramı ilk kez Arnold Schoenberg kullandı. Osman Refik'in yaptığı ise kuralları yıkıcı müzik hareketine bir gönderme yalnızca.
Synt: Synthesizers yardımıyla yapılan müzik için kullanılıyor. Kökenleri 1960'lara kadar inse de Modern Talking'den Depeche Mode'a kadar birçok grup, synt müziği yaptı.
Ambient: Ambians yaratan müzik için 1990'ların ortasından bu yana kullanılıyor. Elektronik kökenli müziğin temsilcileri arasında Cocteau Twins, Aphex Twin sayılabilir.
Post-rock: Geleneksel rock müziği enstürmanları dışında müzik icra eden gruplar için kullanılıyor. Gülüş Gülcügül'ün son albümünde davulun yerini çello almıştı.
Riot Grrrl: 1990'larda kadın punk grupları için kullanıldı. Sosyal bir hareket olarak tanındı. Kim Ki O iki kadından oluşuyor ve punk kültüründen etkilenmiş.
Indie: İngilizce 'independent' sözcüğünün kısaltılmasından oluşan ve 90'lı yıllarda İngiltere ve ABD'de ortaya çıkan gruplar için kullanıldı.