kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Hayatını şarkı söyleyerek kazanan Merve Sökmen, şu an bir sevgilisi olmadığını belirtiyor.
'Hemcinslerimden tek farkım 365 gün seks yapabilmem'
Eylem BİLGİÇ
Merve Sökmen, son dönemde İstanbul gece hayatının en çok konuşulan isimlerinden. Çarşamba, perşembe ve cuma geceleri Tepebaşı'ndaki Kokosh'ta sahneye çıkan Sökmen, zamanında gazetelere, dergilere manşet olmuş bir transseksüel. Ama insanlar onun geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatını değil sahne şovlarını ve konuklarını ne kadar eğlendirdiğini konuşuyor. Biz de gece hayatının yeni kraliçesini merak ettik ve kapısını çaldık. Sökmen, her ne kadar "Yeni bir kitap okuyorum, 'Hayatınızdaki bütün olumsuzlukları silin,' diyor. Ben de bütün geçmişimi sildim, yeni bir hayat yaşıyorum," dese de geçmişini tüm çıplaklığıyla anlatmaktan çekinmiyor. Çocukluğu ve gençlik yıllarında erkek kimliği içinde yaşadıklarını, 10 saat süren ameliyatını, şimdi ne kadar mutlu bir kadın olduğunu anlatırken, karşımda çoğu hemcinsimden çok daha dişi bir kadın oturuyor... Röportaj boyunca bize eşlik eden minyatür köpekleri Kuklamu ve Koriçamu'yla ise hep özlediği anneliği bir nebze tatmaya çalışıyor sanki...

'ARKADAŞLARIM BENİ TANIYAMIYOR'
- Hikâyeniz nerede, nasıl başladı?
- Ben Ankara doğumluyum, bir albay kızıyım. Bütün ailem, dedelerimin dedelerine kadar subay kökenli. Dedem Selanik doğumlu ve Atatürk'ün edebiyat öğretmeniymiş. Beni çok duygulandıran, gurur verici bir şey bu. Babamın en son görevi Aydın Jandarma Bölge Kumandanlığı idi. İlkokulu Aydın'da okudum, İzmir'de Karşıyaka Lisesi'ni birincilikle bitirdim. Hiç sınava girmeden, kontenjan öğrenci olarak Hacettepe Üniversitesi İngiliz Filolojisi Bölümü'ne girdim ve orayı da birincilikle bitirdim. Benim lise arkadaşlarım şu anda çok önemli savcılar, emniyet müdürleri, işadamları.

- Onlarla görüşmeye devam ediyor musunuz?
- Ediyorum. Hatta Türkiye'nin en önemli işadamlarından biri olan Hamdi Yasaman, benim çocukluk arkadaşım. Bülent Hanım'ın (Ersoy) dediği gibi 'milattan önce'ki dönemde Hamdi'yle birlikte evcilik oynardık, ben hep anne olmak isterdim. Milattan sonra beni ilk defa görünce tanımadı tabii. Soyadımı duyunca "Bir çocukluk arkadaşım vardı, onunla akrabalığınız var mı?" diye sordu. "O benim," deyince çok şaşırdı, duygulandı ve "Nihayet anne olmuşsun," dedi. Bunu hayatta unutamam.

- "Albay bir babanın kızı olarak dünyaya geldim," diyorsunuz ama aslında oğlu olarak doğdunuz. Tahmin ediyorum ki zor bir çocukluk ve gençlikti sizinki...
- Çook, çok zorluklar yaşadım, çok dayaklar yedim. Benim taptığım oyuncak bebek, ailemin önüme koyduğu şey oyuncak silahtı. Bu öyle bir şey ki, Allah dünyada kimsenin başına vermesin ama bu elinizde olan bir durum değil. Annem yıllar sonra, cinsiyet değiştirdikten sonra kabul etti, "Evet evladım, senin ruhun doğuştan böyleydi," dedi.
Haberin fotoğrafları