kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri
Hafta sonuna iki meraklı film..
SIRA DIŞI'NI da sevdim, Amerikan.. Kimseye Söyleme'yi de, Fransız..
Kimseye Söyleme, vurdu, kırdı, şiddet ve digital tekniklerin devreye girmediği günlerden kalma bir polisiye.. Yani gözler değil, beyin için çekilmiş.. Bakılmak değil, düşünmek için.. Çok da güzel çekilmiş bir öykü.
Kadın öldürülmüş. Ceset bulunmuş, baba teşhis etmiş.. Gömülmüş.. Ama koca 8 yıldır içinden gelen bir hisle, karısının öldüğüne inanmıyor.. Film de burada başlıyor işte..
Ondan sonrası çok ama çok güzel ve de bizim Living&Dyingciler görsün, nasıl mantıklı ve inandırıcı örülüyor..
Film Fransız Oscarları, Cesar'a 9 dalda aday olup, beşini kazanmış zaten..
Başından sonuna bitmeyen bir merakla izledim.. Polisiye sevenler kaçırmasın..
Fransız sinemasının zirve günlerinden kalan Jean Rochefort ile de bir nostalji fırsatı, sevenlerine..
Sıra Dışı, sıra dışı bir Amerikan filmi.. Yönetmeni Türk zira.. Mennan Yapıcıoğlu, Almanya ikinci kuşaktan. Uluslararası adı Yapo olmuş, kısa ve kolay okunur olsun diye..
Ve de Mennan çok iyi iş çıkarmış.. Zalim Amerikan eleştirmenleri filmi pek beğenmemiş, ama halk da onların bu görüşünü beğenmemiş.. İyi gidiyor..
Her şey Sandra Bullock'un etrafında dönüyor..
Sandra bir gün eşinin trafik kazasında öldüğü haberini alıyor.. Ertesi sabah kalkıyor, kocası evde kahvaltı yapıyor.. Bre aman..Kâbus.. Rüya.. Hayal.. Yatıyor, kalkıyor ertesi gün, koca ölü.. Cenaze hazırlıkları yapılıyor. Yatıyor, kalkıyor, koca hayatta, çocukları parka götürüyor.. Yatıyor kalkıyor, adamı gömüyorlar falan..
Lafın kısası, o son bir haftayı karmakarışık yaşıyor. Önce Çarşamba, sonra Salı, ardından Perşembe, sonra bir önceki Pazar..
Bu arada sevgili kocasının bir iş arkadaşı ile işi pişirdiğini de öğreniyor.. Günleri karışık yaşadığını da anlıyor. Yani çarşambaya yeniden geldiği gün, kocasının trafik kazasını önleyebilir.. Önlemeli mi?.. Kendisini aldatan adamı kurtarmaya çabalamalı mı, yoksa kadere razı mı olmalı..
Zor değil mi?.. Gittiği papaz için bile zor..
Bakalım size nasıl gelecek?..
"Son zamanlarda bu tür film çok çevrildi" diyenlere ben de derim ki, Mennan'ınki en güzellerinden.. Gidin görün.. Yalnız biraz fazla gerdi benim asabımı.. Fazla bastı.. Haberiniz olsun..