kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Turizmde hazırlıklıyız
Turizm yörelerindeki hazırlıkları konu eden geçen haftaki yazım üzerine, Antalya Valisi Alaattin Yüksel beni aradı ve Antalya'da şimdiden yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye başladıklarını, her türlü hazırlıkların bitmiş olduğunu müjdeledi. Vali Yüksel, ilindeki ilçe ve belde belediye başkanlarının kesinlikle sezon boyunca tatil yapmadıklarının altını çizdi.
Muğla Valisi Temel Koçaklar da, özellikle Bodrum ve Marmaris'te yaz tatilini geçirecek yerli ve yabancı turistlerin sorun yaşamamaları için her türlü tedbirin alınmakta olduğunu, Bodrum ve Marmaris'teki ilçe ve belde belediye başkanlarının sezon boyunca hafta sonları dahil, izin kullanmayarak görevlerinin başında olacağını ve hizmetlerine devam edeceğini bildirdi. Her iki Vali'ye de teşekkür ederim.
Hafta sonu Bodrum'un ilçe merkezi ve beldelerini dolaşma fırsatı buldum. Önemli bölümünde hummalı bir çalışma var. Ortakent Yahşi, Turgut Reis, Yalıkavak, Gündoğan, Bitez ve Konacık beldelerinde her türlü altyapı tamam, hatta turistler güneşlenmeye başlamış bile.
Müskebi Otel' deki Fransız turistlerin Bodrum hayranlıklarını duyunca mutlu oldum. Ancak, Bodrum ilçe merkezinde fazla bir hareket gözüme çarpmadı. SİT bölgesi olan Gümüşlük'te ise, Belediye Başkanı Mehmet Ülküm'ün kış uykusundan henüz uyanmadığını bölgede mantar gibi türeyen beton yığınlarından anlamak mümkün. Belediye başkanlarının çalışmalarını umarım mensup oldukları partilerin yöneticileri de takip ediyordur. Sonuçta, hata yapan belediye başkanlarının hataları mensup oldukları siyasi partilerin oy kayıpları ile ödenir.