kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Gül: "Türk halkı bunlara inanmıyor"
Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Sezer'in Cumhuriyet'in tehdit altında olduğu yorumuna katılmadığını söyledi.

Gül, "Sayın Cumhurbaşkanı ne söyledi onu bilmiyorum ama bu söylediğiniz kapsamdaysa, Türk halkı bunlara inanmıyor. Tam tersine, bugün Türkiye'ye sadece Türkler değil, Türkiye'ye yabancılar da güveniyor" diye konuştu.

Abdullah Gül, Kıbrıs dönüşü, Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Harp Akademileri'ndeki konuşmasıyla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Ben dinlemedim, Sayın Cumhurbaşkanı ne söyledi onu bilmiyorum ama bu söylediğiniz kapsamdaysa, Türk halkı bunlara inanmıyor. Tam tersine, bugün Türkiye'ye sadece Türkler değil, Türkiye'ye yabancılar da güveniyor. Avrupa Birliği ile müzakerelere başlamışız. İnanılmaz bir ekonomik kalkınma içindeyiz. 30 yıl bitmeyen projeler bu dönemde bitiyor. 30 yıldır uğraşılan ve bitirilemeyen barajlar var, bu dönemde bitiyor. Bu dönemde Türkiye'de özgürlükler, temel hak ve özgürlükler pekişmiştir. Dolayısıyla eğer böyle bir paragraf varsa ben katılmıyorum."

Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Cumhurbaşkanıyla ilgili "laikliğe sözde değil özde bağlı olmalı" yorumunun hatırlatılması üzerine de bundan Genelkurmay Başkanı'nın da şüphesi olmadığını ifade etti. Gül, "Genelkurmay Başkanımızın da şüphesi yok. Türkiye, cumhurbaşkanının seçerken şüphesiz ki bunlara dikkat ederek seçecektir. Bunun tersini düşünmek zaten mümkün değildir. Genelkurmay Başkanımız da sorulduğunda, şüphesi olmadığını söylemiştir" diye konuştu.

Abdullah Gül, Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'a operasyon yapılması gerektiğiyle ilgili açıklamalarının üzerine de konuyla ilgili tüm açıklamaların planlı ve hazırlıklı olduğunu belirtti. Büyükanıt'ın sözleri üzerine bir şey söylemesi halinde, kararlılığı sulandırmış olacağını dile getiren Gül, "Bu söylenenlerin hepsi bilinçli ve kararlı bir şekilde söylenmiştir" dedi.

Ziyareti hakkında da bilgi veren Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyük bir güven olduğunu ve bölgede büyük ekonomik atılımların hayata geçirildiğini kaydetti.
(ANKA)