kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Gül'ün Kıbrıs'ta zor anları
Yeni Haber
Resmi temaslarda bulunmak için 2 günlüğüne KKTC' ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Star Kıbrıs gazetesinin kuruluş kokteyline katıldı.

Aynı zamanda Star gazetesinin de sahibi olan Kıbrıslı Türk İşadamı Ali Özmen Safa, kendi ülkesinde Star Kıbrıs adlı yeni bir gazete yayımlamaya başladı. Gazetenin tanıtım kokteyline KKTC'ye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katıldı. Gecede Bakan Gül bir konuşma yaptı. Gül, konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüden indi. Tam bu sırada, Kıbrıslı Türk Seyyar Uzunoğlu, Bakan Gül'e tepki gösterek; "24 Nisan referandumunda Türklerin evet karşılığında KKTC'nin tanınacağı sözü verdiniz, ne oldu?" şeklinde bazı sitemlerde bulundu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bunun ardından kürsüye yeniden çıkarak; "Hayrola. Nerden çıktı bu tavırlar, KKTC'nin Anadolu'dan gelip burada canını verenler, şehit olanlar, Anadolu'dan toplanan vergilerle başınızı dik tutmak için gece gündüz çalışanlar nasıl olur unutulur. Bu üsluba çok üzüldüm. İşimiz gücümüz KKTC'yi tanıtmak. Bunun için, dünyanın dört bir köşesine yaptığımız ziyaretlerde gündemimizin yarısını da KKTC'nin tanınmasına ayırmışız, buradakiler için gece gündüz destek verirken bu tavırlar hoşuma gitmedi. Bunu burdan açıkça, dostça bildireyim" dedi.

Bakan Gül'ün bu konuşmasına bir tepki de KKTC'yi Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi Makbule Ötüken'den geldi. Ötüken, Bakan Gül'ün derhal özür dilemesini istedi. Kızışan ortam içerisinde eylemi gerçekleştirenleri sakinleştirmek ise KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf. Denktaş'a düştü. Denktaş, her iki tarafı da sakinleştirmek için büyük uğraş verdi. Ardından eylemciler salondan uzaklaştırıldılar.

(CHA)